Categorized | Social

Anul universitar a început la Oradea cu laude și promisiuni

Deschiderea anului școlar la Universitatea din Oradea a avut loc luni, 3 octombrie 2011 la Sala de jocuri sportive. La ceremonial au fost invitate oficialitățile locale, rectorul Cornel Antal subliniind progresele făcute de Universitate.

La ceremonia de deschidere a anului școlar au participat printre alții, prefectul Gavrilă Ghilea, viceprimarul Oradiei, Gheorghe Carp și președintele Consiliului Județean Bihor Radu Țîrle.

Rectorul Cornel Antal și-a început discursul amintind de ultima clasare a Ministerului Educației, acolo unde Universitatea din Oradea a fost poziţionată în categoria universităţilor de educaţie şi cercetare.

„Noul an universitar debutează într-un moment de mare bucurie pentru comunitatea academică a Universităţii din Oradea – eforturile noastre, ale tuturor colegilor din universitate, au făcut ca instituţia noastră să fie poziţionată în categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, alături de importante centre universitare de prestigiu din ţară.

Acest rezultat este meritul fiecărui membru al corpului academic al Universităţii din Oradea.

Este remarcabil şi onorant pentru noi să ne aflăm între primele 20 de universităţi din România, păstrându-ne, astfel, dreptul de a desfăşura studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat şi care sunt finanţate din bugetul public”

a spus Antal.

Locul 19 în România

Șeful Universității a vorbit și despre locul pe care îl ocupă Oradea în clasamentul național.

„Dintre cele aproximativ 100 de universităţi de stat şi particulare, evaluate conform criteriilor şi standardelor europene, Universitatea din Oradea se află pe locul 19, lucru care scoate în evidenţă calitatea actului educativ şi a cercetării ştiinţifice din universitatea noastră.

Acest clasament aşează oraşul de pe Crişul Repede între primele 10 municipii academice, alături de Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova, Braşov, Constanţa, Galaţi şi Sibiu.

Funcţionarea, în arealul său, a unei instituţii de învăţământ superior de prestigiu consolidează statutul municipiului Oradea de centru studenţesc, cultural şi spiritual la graniţa de vest a României”

a punctat CornelAntal care a transmis un mesaj de încurajare și pentru proaspeții studenți orădeni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult