Categorized | Social

Anul universitar a început la Oradea cu laude și promisiuni

Deschiderea anului școlar la Universitatea din Oradea a avut loc luni, 3 octombrie 2011 la Sala de jocuri sportive. La ceremonial au fost invitate oficialitățile locale, rectorul Cornel Antal subliniind progresele făcute de Universitate.

La ceremonia de deschidere a anului școlar au participat printre alții, prefectul Gavrilă Ghilea, viceprimarul Oradiei, Gheorghe Carp și președintele Consiliului Județean Bihor Radu Țîrle.

Rectorul Cornel Antal și-a început discursul amintind de ultima clasare a Ministerului Educației, acolo unde Universitatea din Oradea a fost poziţionată în categoria universităţilor de educaţie şi cercetare.

„Noul an universitar debutează într-un moment de mare bucurie pentru comunitatea academică a Universităţii din Oradea – eforturile noastre, ale tuturor colegilor din universitate, au făcut ca instituţia noastră să fie poziţionată în categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, alături de importante centre universitare de prestigiu din ţară.

Acest rezultat este meritul fiecărui membru al corpului academic al Universităţii din Oradea.

Este remarcabil şi onorant pentru noi să ne aflăm între primele 20 de universităţi din România, păstrându-ne, astfel, dreptul de a desfăşura studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat şi care sunt finanţate din bugetul public”

a spus Antal.

Locul 19 în România

Șeful Universității a vorbit și despre locul pe care îl ocupă Oradea în clasamentul național.

„Dintre cele aproximativ 100 de universităţi de stat şi particulare, evaluate conform criteriilor şi standardelor europene, Universitatea din Oradea se află pe locul 19, lucru care scoate în evidenţă calitatea actului educativ şi a cercetării ştiinţifice din universitatea noastră.

Acest clasament aşează oraşul de pe Crişul Repede între primele 10 municipii academice, alături de Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova, Braşov, Constanţa, Galaţi şi Sibiu.

Funcţionarea, în arealul său, a unei instituţii de învăţământ superior de prestigiu consolidează statutul municipiului Oradea de centru studenţesc, cultural şi spiritual la graniţa de vest a României”

a punctat CornelAntal care a transmis un mesaj de încurajare și pentru proaspeții studenți orădeni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult