Categorized | Social

Se amenajează Parcul Liniştii

Municipalitatea orădeană a început din septembrie lucrările de amenajare ale Parcului Liniştii. Valoarea contractului de execuţie este de 2,5 milioane lei, iar durata de realizare a întregii lucrări este de 7 luni. Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare de alei pietonale, fântână arteziană şi scuar, teren minibaschet, teren skateboard şi teren de minifotbal.

Primăria Oradea doreşte modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri, prin amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, dar şi prin delimitarea unui spaţiu destinat animalelor de companie.

Lucrările sunt executate de S.C. Drumuri Bihor S.A, care lucrează în asociere cu S.C. Selina S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L, S.C. Paniman S.R.L.

Valoarea contractului de execuţie este de 2.522.065 lei, iar durata de realizare a întregii lucrări este de 7 luni.

Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare a 1.366,36  ml de alei pietonale, fântână  arteziană şi scuar, teren minibaschet (28/15 m),  teren skateboard (25/17 m),  teren minifotbal  (40/20 m).

Scuarul central este amplast în zona central sudică a parcului, şi are o suprafaţă de cca 300 mp. Accesul la scuar se realizează pe cele 6 părţi, prin cele 5 alei existente (care se intersectează aici) şi prin aleea nr. 3, nou creată, prin care se realizează şi accesul din strada principală.

Proiectul mai cuprinde amenajarea unui teren în suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi, destinat proprietarilor de animale în vederea plimbării patrupedelor, amenajarea unui WC  public, plantări de arbori şi arbuşti, extinderea reţelei de apă (660 m), realizarea unui sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative.

Amenajarea Parcului Liniştii presupune şi realizarea reţelei electrice (124 de stâlpi de iluminat), dotarea corespunzătoare a locului de joacă pentru copii, dar şi dotarea cu mobiler stradal a parcului.

Stadiul actual al lucrării

În acest moment,  aleea nr. 9 – Aleea bicicliştilor este bordurată şi este în faza lucrărilor de terasament, după finalizarea cărora se va trece la montarea pavajului. De asemenea, aleea nr. 10 şi nr. 11 – Aleiile pentru jogging se află în fază lucrărilor de terasament.

În ceea ce priveşte construcţia clădirii destinate WC public, aceasta este finalizată în proporţie de 50%. Tot în acest moment se lucrează la împrejmuirea cu gard a spaţiului destinat plimbării animalelor de companie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult