Categorized | Social

Se amenajează Parcul Liniştii

Municipalitatea orădeană a început din septembrie lucrările de amenajare ale Parcului Liniştii. Valoarea contractului de execuţie este de 2,5 milioane lei, iar durata de realizare a întregii lucrări este de 7 luni. Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare de alei pietonale, fântână arteziană şi scuar, teren minibaschet, teren skateboard şi teren de minifotbal.

Primăria Oradea doreşte modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri, prin amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, dar şi prin delimitarea unui spaţiu destinat animalelor de companie.

Lucrările sunt executate de S.C. Drumuri Bihor S.A, care lucrează în asociere cu S.C. Selina S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L, S.C. Paniman S.R.L.

Valoarea contractului de execuţie este de 2.522.065 lei, iar durata de realizare a întregii lucrări este de 7 luni.

Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare a 1.366,36  ml de alei pietonale, fântână  arteziană şi scuar, teren minibaschet (28/15 m),  teren skateboard (25/17 m),  teren minifotbal  (40/20 m).

Scuarul central este amplast în zona central sudică a parcului, şi are o suprafaţă de cca 300 mp. Accesul la scuar se realizează pe cele 6 părţi, prin cele 5 alei existente (care se intersectează aici) şi prin aleea nr. 3, nou creată, prin care se realizează şi accesul din strada principală.

Proiectul mai cuprinde amenajarea unui teren în suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi, destinat proprietarilor de animale în vederea plimbării patrupedelor, amenajarea unui WC  public, plantări de arbori şi arbuşti, extinderea reţelei de apă (660 m), realizarea unui sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative.

Amenajarea Parcului Liniştii presupune şi realizarea reţelei electrice (124 de stâlpi de iluminat), dotarea corespunzătoare a locului de joacă pentru copii, dar şi dotarea cu mobiler stradal a parcului.

Stadiul actual al lucrării

În acest moment,  aleea nr. 9 – Aleea bicicliştilor este bordurată şi este în faza lucrărilor de terasament, după finalizarea cărora se va trece la montarea pavajului. De asemenea, aleea nr. 10 şi nr. 11 – Aleiile pentru jogging se află în fază lucrărilor de terasament.

În ceea ce priveşte construcţia clădirii destinate WC public, aceasta este finalizată în proporţie de 50%. Tot în acest moment se lucrează la împrejmuirea cu gard a spaţiului destinat plimbării animalelor de companie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult