Categorized | Educatie

Gala tinerelor talente la a XVII-a ediție

Prima vineri a lunii octombrie debutează la Oradea cu „Gala tinerelor talente”. Se dă startul, pentru a XVII-a oară, unui spectacol plin de tinerețe dar și de încredere în valorile cultural artistice ale generației tinere. Festivalul va avea trei secţiuni: muzică populară, muzică cultă şi muzică uşoară.

Parte a Toamnei orădene Festivalul – concurs „Gala tinerelor talente” își deschide porțile vineri, 7 Octombrie 2011, începând cu ora 17:00 la Casa de Cultură a Municipiului Oradea (Arlus).

Aflată la cea de-a XVII-a ediție, manifestarea artistică și-a propus să aducă pe scena orădeană tineri talentați, interpreți de muzică cultă și ușoară.

Sub luminile reflectoarelor își vor da concursul:

.

La secțiunea muzică populară:

AVRAM CIPRIAN GEORGE – 16 ani

BAR MĂDĂLINA – 16 ani

CHIFOR LAVINIA – 16ani

GHERMAN VIOLETA SIMONA – 18 ani

TRIPON LARISA – 17 ani

TULVAN ANDRADA – 18 ani

alături de ei pe scenă, mâine va urca și câștigătoarea Premiului I de anul trecut, la aceeași secțiune, Sergilia Popa.

La secțiunea muzică cultă:

DAVID VLAD – 16 ani

HAȘAȘ BEATRIX – 17 ani

OPREA DENISA EMANUELA – 17 ani

ROȘCA ALINA – 18 ani

în afara concursului, acompaniată la pian de prof. Peter Izabela, va participa și Mihaela Covaci, câștigătoarea primului loc în ediția 2010 a secțiunii muzică cultă.

La secțiunea muzică ușoară:

BROINAȘ ALEXANDRA – 21 ani

GAL ANTONELA – 17 ani

GRIGA VLADIMIR CRISTIAN – 18 ani

PAȘCA ALEXANDRA – 18 ani

POP PATRICIA – 18 ani

POPA SERGILIA – 23 ani

Suranyi Botond, ocupantul locului I a secțiunii muzică ușoară ediția 2010, va urca pe scenă, în afara concursului, alături de concurenții ediției 2011.

Prezentarea și moderarea evenimentului îi este încredințată Antonelei Ferche Buțiu, sonorizarea va fi asigurată de Sebastian Rus iar  „Rapsodia Bihoreană” sub bagheta dirijolui prof. Liviu Buțiu va acompania glasul concurenților de la secțiunea „Muzică populară”.

Organizatorii Galei tinerilor talente sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Uniunea Culturală „Vatra Românească” filiala Bihor, cu sprijinul Casei de Cultură a Municipiului Oradea și a profesorilor din instituțiile de învățământ muzical din Oradea.

Ioana-Mădălina Ştefănică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult