Categorized | Educatie

Oana Lianu a cântat şi i-a încântat pe bucureşteni

Fundaţia Renaştereapentru Educaţie, Sănătate şi Cultură în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România a organizat cea de-a XI-a ediţie a evenimentului „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân, eveniment care  a avut loc sâmbătă, 1 octombrie la Bucureşti. Palatul de Justiţie a fost îmbrăcat în culoarea speranţei, sub sloganul „Dreptul la informare, dreptul la sănătate” şi încununat de acordurile muzicii Oanei Lianu.

În fiecare an, la 1 octombrie, se ilumineaza în roz Palatul de Justiţie din Bucureşti, pentru a le reaminti femeilor că prin informare, prevenţie şi control medical anual cancerul de sân poate fi învins.

Gazdele evenimentului „Iluminare în roz” au fost Andreea Esca, ambasador al fundaţiei, alături de preşedintele si fondatorul fundatiei, Mihaela Geoana, şi vicepreşedintele acesteia, Cristiana Copos. La eveniment a participat şi Mircea Geoană, preşedintele Senatului României.

Celor peste 300 de invitaţi – personalităţi din lumea medicală, juridică, academică, artistică, numeroşi susţinători ai fundaţiei – li s-a oferit în incinta Palatului de Justiţie un moment muzical de excepţie de cafe-concert si folclor  susţinut de „Prinţesa naiului”, Oana Lianu de la Facultatea de Arte a Universitatii din Oradea, într-un cadru pictural deosebit aparţinând pictorului şi poetului Ion Avram Dunăreanu.

Artistei Oana Lianu i s-a acordat cu prilejul acestui eveniment simbol Diploma de recunoştinţă pentru sprijinul acordat Fundaţiei Renaşterea.

„Doresc să mulţumesc Fundaţiei Renaşterea pentru onoarea de a mănumăra printre ambasadorii culturali  în lupta  împotriva cancerului mamar”

a declarat Oana Lianu.

Dupa concertul de deschidere a Universitatii, pentru Oana Lianu urmeaza in 9 octombrie un concert comemorativ dedicat doctorului Ioan Lianu, (unchiul artistei, pe ramura dinspre partea tatalui).

Doctor in medicina, Ioan Lianu a fost una din personalitatile marcante ale judetului Gorj, care, pe langa contributiile remarcabile din acea vreme aduse medicinei este fondatorul celor 2 institutii care-i poarta numele, Spitalul si Scoala din satul Dumbraveni, comuna Crasna, judetul Gorj.

Mai mult, în 16 octombrie, de la ora 20:00 oradenilor le va fi oferit un nou spectacol, in club Escape, unde artista va evolua alaturi de actorul Sebastian Lupu, in spectacolul de comedie „Nu-s parale-n buzunare”

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult