Categorized | Social

Oradea va colabora în administraţie, economie şi cultură cu oraşul Székesfehérvár din Ungaria

Primarul Ilie Bolojan şi Cser-Palkovics András, primarul oraşului Székesfehérvár din Ungaria au semnat vineri, 7 octombrie, o declaraţie de intenţii, prin care au pus bazele colaborării dintre cele două oraşe. La baza acestei declaraţii stau întâlnirile de până acum dintre delegaţiile oraşelor Oradea şi Székesfehérvár, în cadrul cărora au avut loc schimburi de experienţă, precum şi relaţiile de parteneriat dintre administraţia oraşelor şi reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale.

La semnarea documentului au fost prezenţi viceprimarii oraşului Oradea, Rozália Biró şi Carp Gheorghe, precum şi Róth Péter, viceprimarul oraşului Székesfehérvár şi consilierul local Meszaros Attila.

Înaintea semnării declaraţiei de intenţii, primarul Cser-Palkovics András a menţionat:

„În vederea unei colaborări eficiente între cele două oraşe, este foarte importantă cunoaşterea vieţii culturale şi schimbul cultural dintre acestea.

De asemenea, este foarte importantă colaborarea economică şi facilitarea investiţiilor în ambele oraşe.”

Primarul Ilie Bolojan a prezentat direcţiile cele mai importante prevăzute de declaraţia de interese:

„Această colaborare prevede trei mari domenii de interese. Prima este componenta administrativă (exemple de bună practică a oraşului Székesfehérvár pe care le putem schimba şi pe care le putem studia), a doua componentă este cea economică (oraşul Szekesfehervar are trei parcuri industriale, având un avantaj în acest domeniu de 15 ani).

A treia componentă este cea culturală. Oradea are o tradiţie şi o componentă importantă în ceea ce priveşte comunitatea maghiară, prin intermediul căreia vom organiza în viitor o serie de evenimente culturale comune cu oraşul Székesfehérvár”

a spus primarul Oradiei.

În urma semnării declaraţiei de interese, delegaţia maghiară a vizitat Cetatea Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4362 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult