Categorized | Social

Afaceriștii orădeni au pus țara la cale împreună cu reprezentanții administrației locale

Reprezentanții Asociaţiei Firmelor Bihorene impreună cu cei ai parcului industrial Eurobusiness au organizat săptămâna trecută o masă rotundă cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. La întâlnire s-a discutat despre oportunitățile oferite oamenilor de afaceri care aleg să investească în Parcul Industrial și despre măsurile care trebuie aplicate pentru dezvoltarea mediului local de afaceri.

Întâlnirea a fost organizată la la Hotelul Continental și au fost prezenţi membri Consiliului Director al Asociației Firmelor Bihorene (AFB) alături de cei mai importanţi plătitori de taxe şi impozite locale.

Oamenii de afaceri au dorit să se informeze cu privire la posibilităţile de dezvoltare pe care le au în Oradea şi de susţinerea pe care o pot primi din partea administraţiei publice locale.

Prin urmare, reprezentanţii municipalităţii le-au prezentat oamenilor de afaceri proiectele parcului industrial Eurobusiness I şi viitorului parc industrial Eurobusiness II, politica de taxe şi impozite locale şi politica de parcări şi transport public în Oradea.

Conducerea AFB şi-a exprimat apoi nemulţumirea vizavi de tergiversarea modernizării Aeroportului Oradea şi a includerii acestuia printre aerogările importante ale României, lucru care ar duce la dezvoltarea mediului local de afaceri.

Ei au hotărât să se implice activ în rezolvarea acestei probleme, în primul rând prin organizarea unei dezbateri publice pe această temă, urmată de adresarea unor memorii către instituţiile abilitate ale statului.

AFB intenţionează să facă o tradiţie din acest tip de dialog, pe anumite teme, menite să dezvolte mediul de afaceri bihorean. În acest sens, conducerea organizaţiei patronale va lua în calcul înfiinţarea unei camere judeţene de afaceri, unde să fie propuse şi discutate proiecte de dezvoltare a mediului de afaceri, cu implicarea tuturor instituţiilor publice interesate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult