Categorized | Social

Afaceriștii orădeni au pus țara la cale împreună cu reprezentanții administrației locale

Reprezentanții Asociaţiei Firmelor Bihorene impreună cu cei ai parcului industrial Eurobusiness au organizat săptămâna trecută o masă rotundă cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. La întâlnire s-a discutat despre oportunitățile oferite oamenilor de afaceri care aleg să investească în Parcul Industrial și despre măsurile care trebuie aplicate pentru dezvoltarea mediului local de afaceri.

Întâlnirea a fost organizată la la Hotelul Continental și au fost prezenţi membri Consiliului Director al Asociației Firmelor Bihorene (AFB) alături de cei mai importanţi plătitori de taxe şi impozite locale.

Oamenii de afaceri au dorit să se informeze cu privire la posibilităţile de dezvoltare pe care le au în Oradea şi de susţinerea pe care o pot primi din partea administraţiei publice locale.

Prin urmare, reprezentanţii municipalităţii le-au prezentat oamenilor de afaceri proiectele parcului industrial Eurobusiness I şi viitorului parc industrial Eurobusiness II, politica de taxe şi impozite locale şi politica de parcări şi transport public în Oradea.

Conducerea AFB şi-a exprimat apoi nemulţumirea vizavi de tergiversarea modernizării Aeroportului Oradea şi a includerii acestuia printre aerogările importante ale României, lucru care ar duce la dezvoltarea mediului local de afaceri.

Ei au hotărât să se implice activ în rezolvarea acestei probleme, în primul rând prin organizarea unei dezbateri publice pe această temă, urmată de adresarea unor memorii către instituţiile abilitate ale statului.

AFB intenţionează să facă o tradiţie din acest tip de dialog, pe anumite teme, menite să dezvolte mediul de afaceri bihorean. În acest sens, conducerea organizaţiei patronale va lua în calcul înfiinţarea unei camere judeţene de afaceri, unde să fie propuse şi discutate proiecte de dezvoltare a mediului de afaceri, cu implicarea tuturor instituţiilor publice interesate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult