Categorized | Social

Elevii de la George Barițiu din Oradea vor merge la pușcărie

Penitenciarul din Oradea vrea să ajute elevii de la Grupul Școlar George Barițiu să vadă pe propria piele, în scop educativ, cum arată viața în închisoare. Concret aceștia vor merge la pușcărie cu duba poliției, li se va întocmi dosarul de închisoare, vor intra în celule și apoi vor vedea cum se servește masa și care sunt activitățile pe care le desfășoară deținuții.

Săptămâna trecută Penitenciarul Oradea a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi un acord de parteneriat cu Grupul Şcolar George Bariţiu, având ca scop activităţi de instruire şcolară în penitenciar şi desfăşurarea unor activităţi educative, de prevenire a infracţionalităţii şi promovarea incluziunii sociale.

„Prevenirea delicvenţie juvenile reclamă necesitatea elaborării unei strategii unitare, cu acţiuni concentrate din partea tuturor instituţiilor care pot contribuii la reducerea fenomenului infracţional”

se arată într-un comunicat al Penitenciarului Oradea, semnat de subcomisarul Adrian Bungău.

Acordul de parteneriat vizează implementarea programului ,,O zi în închisoare”, program care permite tinerilor elevi ai unităţii şcolare o învăţare complexă din punct de vedere al funcţionării individuale şi sociale, datorită contactului direct cu realitatea din mediul penitenciar.

Obiectivele acestor parteneriate vizează asumarea unor responsabilităţi sociale, producerea unor schimbări în comportamentul persoanelor tinere, prevenirea violenţie şi a comportamentelor deviante.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult