Categorized | Social

Elevii de la George Barițiu din Oradea vor merge la pușcărie

Penitenciarul din Oradea vrea să ajute elevii de la Grupul Școlar George Barițiu să vadă pe propria piele, în scop educativ, cum arată viața în închisoare. Concret aceștia vor merge la pușcărie cu duba poliției, li se va întocmi dosarul de închisoare, vor intra în celule și apoi vor vedea cum se servește masa și care sunt activitățile pe care le desfășoară deținuții.

Săptămâna trecută Penitenciarul Oradea a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi un acord de parteneriat cu Grupul Şcolar George Bariţiu, având ca scop activităţi de instruire şcolară în penitenciar şi desfăşurarea unor activităţi educative, de prevenire a infracţionalităţii şi promovarea incluziunii sociale.

„Prevenirea delicvenţie juvenile reclamă necesitatea elaborării unei strategii unitare, cu acţiuni concentrate din partea tuturor instituţiilor care pot contribuii la reducerea fenomenului infracţional”

se arată într-un comunicat al Penitenciarului Oradea, semnat de subcomisarul Adrian Bungău.

Acordul de parteneriat vizează implementarea programului ,,O zi în închisoare”, program care permite tinerilor elevi ai unităţii şcolare o învăţare complexă din punct de vedere al funcţionării individuale şi sociale, datorită contactului direct cu realitatea din mediul penitenciar.

Obiectivele acestor parteneriate vizează asumarea unor responsabilităţi sociale, producerea unor schimbări în comportamentul persoanelor tinere, prevenirea violenţie şi a comportamentelor deviante.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult