Categorized | Educatie

Zdob şi Zdub a încheiat o seară de neuitat la Toamna Orădeană

În ciuda frigului şi a riscului de ploaie orădenii au umplut duminică Parcarea Independenţei, la ultimele concerte în aer liber ale Toamnei Orădene. După retragerea cu torţe, pe scenă au urcat tinerii de la Meda Music urmaţi de Connect R. Show-ul adevărat a început în jurul orei 22:00 când pe scenă au urcat reprezentantele Romîniei şi ale Moldovei la Eurovisionul de anul acesta, Hotel FM şi Zdob şi Zdob şi s-a încheiat la ora 12:00 cu focuri de artificii.

Ultima zi de concerte în aer liber a început duminică de la ora 20:00 când în frunte cu primarul Ilie Bolojan şi fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu, militarii au defilat cu torţe în mâini pe Corso.

Au luat-o apoi spre Podul Ferdinand, unde au fost primiţi cu aplauze de mulţimea adunată. Marşul s-a încheiat în Piaţa Independenţei, unde a fost intonat imnul naţional, iar primarul a urcat pe scenă şi le-a urat orădenilor „La mulţi ani”.

Au dansat de frig

Primii care au urcat în scenă au fost tinerele talente de la Meda Music care au încercat să încălzească atmosferă cântând refrene celebre.

Primul interpret a avut ghinion şi a trebuit să înceapă de două ori piesa pentru că discul cu negativul s-a blocat după primele acorduri.

A urmat Connect R în frunte cu vocalistul Ștefan Mihalache și cei patru dansatori, Banana, Boaca, Bodo și Gill. S-a aplaudat în special la piesele cunoscute, „Still” și „Ring The Alarm”.

Anunţat de prezentator ca „cel mai bun show dans din România la ora actuală” spectacolul nu a rupt gura târgului. A fost gustat în special de tineri, mai ales că cei patru dansatori se sincronizau în mişcări doar din când în când. S-a dansat totuşi dar… mai mult de frig.

Zdubii au încins atmosfera

La ora 22:00 au intrat în scenă reprezentanţii României la Eurovision din 2011, Hotel FM. Trupa a avut multe piese lente, David Bryan reuşind să prezinte piesele şi în limba română.

Orădenii au aplaudat la „Change”, piesa care a reprezentat România la Eurovision dar care s-a clasat pe un dezamăgitor loc 17 în spatele moldovenilor de la Zdob şi Zdub (locul 12).

Diferenţa de puncte de la Eurovision s-a văzut foarte bine şi în show-ul pe care l-au făcut, moldovenii nelăsând loc de interpretări.

Zdob şi Zdub a urcat în scenă la 22:39 şi au electrizat imediat atmosfera.   Au fost cântate cele mai cunoscute piese ale trupei, Țiganul și Ozn, Videli Noch, Hardcore Moldovenesc, Dj Vasile, Bunica bate toba şi Everybody in the Casa Mare.

Orădenii au dansat şi au aplaudat, câţiva dintre ei făcând un cerc în mijlocul mulţimii.

Seara s-a încheiat cu un foc de artificii care a început la 23:35 și a ținut opt minute.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4364 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult