Categorized | Social

Campanie de colectare a uleiului uzat în Oradea

Sub sloganul „Să nu uităm că avem un singur Pământ”, Societatea Carpatină Ardeleană ’91 anunță derularea celei de-a doua campanii de colectare a uleiului alimentar uzat. Un program de responsabilitate ecologică care se adresează tuturor orădenilor și care se va desfășura vineri, 14 octombrie 2011, în mai multe locații din oraș.

Pornind de la faptul că un litru de ulei aruncat în canal contaminează un milion de litri de apă, cantitate de lichid care îi este suficientă unui individ timp de 14 ani, vineri 14 octombrie 2011, între orele 15:00 – 19:00 în Oradea are loc a doua campanie de colectare a uleiului alimentar folosit.

Pentru ca acțiunea să se desfășoare eficient și să fie accesibilă unui număr cât mai mare de cetățeni, au fost stabilite patru puncte de colectare și anume: Parcarea Lotus Center, Piața Independenței – lângă statuia Mihai Eminescu, Piața Rogerius și Piața Ioșia.

Predarea uleiului folosit se va face în recipiente curate, cu capac etanș, ca de exemplu un borcan de cafea sau chiar în recipientul original al uleiului.

Campania este organizată de Asociația Societatea Carpatină Ardeleană ’91 în parteneriat cu Primăria Oradea. Prima campanie desfășurată la nivelul orașului Oradea a avut loc pe 15 Iulie a.c., fiind declarată un succes, depășind așteptările organizatorilor. La fel ca în campania precedentă, colectarea uleiului de la populație se va face gratuit.

Ioana Mădălina-Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult