Categorized | Sport

Orădeanca Andrada Anton aproape de bronzul naţional

La finele săptămânii trecute Sala Sporturilor din Arad a găzduit o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de Gimnastică Ritmică ale României. Municipiul Oradea a fost reprezentat de sportive de la CS Universitatea şi LPS Bihorul Oradea. Considerată printre candidatele la podium, Andrada Anton a reuşit în final să ocupe poziţia a patra în cadrul concursului de individual compus.

Orădeanca Andrada Anton a avut o evoluţie bună la minge şi panglică unde a terminat întrecerea pe poziţia secundă, în timp ce la întrecerea cu mingea a ocupat locul al treilea. De asemenea tot în cadrul întrecerii naţionale dar la cerc, orădeanca legitimată la CS Universitatea, antrenor Anca Sabău, a încheiat concursul pe locul al patrulea.

De departe cea mai bună concurentă s-a dovedit a fi Alexandra Piscupescu de la Olimpia Bucureşti, campioană naţională fără nici un fel de probleme.

Colega acesteia Ioana Rotar la categoria a III-a, după ce s-a calificat în finalele întrecerii, avea să termine competiţia în apropierea podiumului, şi anume locul patru la minge, locul şase la măciuci şi panglică.

Trebuie spus că naţionala României în componenţa Andrada Anton – Alexandra Piscupescu a reuşit să se claseze la Campionatele Europene de gimnastică ritmică pe poziţia a XIII, ducând astfel ţara noastră în prima grupă valorică. Acest lucru nu s-a mai realizat de zece ani, ţările ex-sovietice dominând copios întrecerile de acest gen.

În perioada 21-23 octombrie delegaţie orădeană de la CS Universitatea va participa la un turneu internaţional la Izmir, Turcia unde vor lut startul echipe din 53 de ţări care şi-au anunţat participarea.

Din păcate la acestă oră antrenoarea Anca Sabău nu se bucură de un statut normal, ea fiind de zece ani membru voluntar al CSU cu menţiunea că postul de antrenoarea de gimnastică ritmică nu a fost scos la concurs din diferite motive.

Mai mult, antrenoarea este ajutată în general de studente care vin şi pleacă dar care nici ele nu sunt retribuite financiar. Probabil că făcând referire la acest subiect conducerea Universităţii din Oradea ar fi trebuit de mult să rezolve această problemă care nu se poate duce la nesfârşit prin voluntariat.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult