Categorized | Cultură

Salonul Internaţional de Artă Fotografică la a IX-a ediţie

Galeria Euro Foto Art din Oradea va găzdui începând cu data de 14 octombrie 2011, cel de al doilea Salon Internaţional de Artă Fotografică, organizat de Asociaţia Euro Foto Art, în parteneriat cu Clubul Fotografic Nufărul, din Oradea. Pentru ediţia a IX-a organizatorii au primit 1280 de imagini digitale alb-negru şi color, realizate de artişti fotografi din mai multe ţări din care au selectat pentru expoziţie 101 lucrări. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 14 octombrie 2011, la ora 11:00, la Galeria Euro Foto Art.

Ambele manifestări s-au derulat sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale şi a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

După organizarea ediţiei a III-a a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Eurofotoart” din Oradea şi vernisată în primăvara acestui an de Ziua Europei,  vineri  14 octombrie 2011, la ora 11:00 va avea loc festivitatea de inaugurare şi de înmânare a premiilor  acordate câştigătorilor ediţiei a IX-a a  Salonului Internaţional Premfoto 2011.

De-a lungul celor nouă ediţii, organizatorii Salonului Internaţional au primit la Oradea peste 20.000 de fotografii alb-negru şi color de pe toate continentele lumii.

Este de apreciat faptul că Salonului Internaţional Premfoto este singura manifestare din lume, la care autorii nu pot trimite decât lucrări în premiera absolută, imagini care nu au mai fost jurizate şi expuse la nici un salon internaţional.

Pentru ediţia a IX-a organizatorii Salonului Internaţional au primit 1280 de imagini digitale alb-negru şi color, realizate de artişti fotografi din Anglia, Australia, Bangladesh, Bulgaria, China, Cehia, Danemarca, Franţa, Israel, Italia, Serbia, România, Rusia, Ucraina şi Ungaria.

Juriul internaţional prezidat de preşedintele Ştefan Tóth (Romania) şi format din artiştii fotografi Marcello Materassi (Italia), Éva Keleti (Ungaria), Georg S.Holzmann (Germania) şi Csaba Balási (România) a acceptat pentru salon 167 de lucrări alb-negru şi color.

Artiştii fotografi din România au avut un succes deosebit la această ediţie a Salonului Internaţional, obţinând în total un număr record de 6 medalii ale Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică şi 8 menţiuni ale Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică şi Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Dintre lucrările acceptate la Salonul Internaţional, publicul iubitor de artă fotografică din Oradea, va avea posibilitatea să vizioneze o selecţie de 101 fotografii alb-negru şi color, mărite cu ajutorul Cosmos Foto din Braşov, timp de trei săptămâni.

În cadrul vernisajului de la Galeria Euro Foto Art din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), au fost invitaţi demnitari municipali şi judeţeni, respectiv artiştii Cvartetului Varadinum din Oradea, care vor susţine şi de această dată momente  muzicale de excepţie.

„Organizatorii Salonului Internaţional îi invită şi de această dată pe toţi iubitorii de frumos din Oradea şi nu numai, să onoreze cu prezenţa  acest  vernisaj.

Cei care nu vor ajunge la acest eveniment deosebit, vor avea posibilitatea de a vizita lucrările expuse până la data de 03 noiembrie 2011, între orele 8:00 – 19:00, intrarea fiind gratuită”

se afirmă într-un comunicat al Asociaţiei Euro Foto Art din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult