Categorized | Sport

Fortaţi victoria! Vineri ora 18:00, BC Timişoara – CSM Oradea

În prologul etapei a III-a a Diviziei A de baschet masculin la Timişoara va avea loc cel mai aşteptat joc al rundei. Se vor întâlni două mari rivale prin prisma distanţei mici care leagă cele două oraşe şi anume BC Timişoara şi CSM Oradea.

Gazdele sunt una dintre formaţiile care în acest debut de sezon nu au cunoscut gustul victoriei şi binenţeles că vor face tot posibilul pentru un succes.

De partea cealaltă, orădenii par a fi formaţia cu cel mai bun start de campionat, cu două victorii din tot atâtea partide, una chiar în faţa Asesoftului din Ploieşti, într-o manieră destul de clară.

Cu sigunarţă, se anunţă un spectacol de calitate în condiţiile în care oaspeţii întâlnirii doresc să-şi păstreze aceleaşi caracteristici din acest campionat şi anume studierea adversarului la maximum şi un joc cât mai exact, atât în atac cât şi în deplasare.

Vechea meteahmă românilor ar putea să se vadă în meciul de la Timişoara, când aceştia s-ar putea relaxa prematur.

Gazda jocului de vineri se află într-o situaţie nu tocmai plăcută ei fiind dornici de a urca cât mai repede în clasament, presiunea rezultatului fiind pe jucătorii bănăţeni care sunt pregătiţi 100 % pentru o victorie.

Antrenorul „lupilor din Banat” Pedrag Badnjarevic l-a antrenat în sezonul precedent pe Wiliam Franklin, accidentatul orădenilor în Tunsia, unde au şi câştigat campionatul.

De altfel, primul este unul dintre tehnicienii căruia îi place să se impună în faţa oricărui adversar, printr-un joc combinativ bazat pe multă forţă ofensivă.

De partea cealaltă, Cristian Achim antrenorul orădenilor, declarat anul trecut cel mai bun antrenor român, a declarat:

„Vom avea viaţă grea la Timişoara. Au făcut investiţii mari în această vara în jucători. Au baschetbalişti foarte buni. Dar noi mergem să ne jucam şansa. Se poate întâmpla orice acolo”.

Întâlnirea dintre cele două formaţii va avea loc vineri, de la ora 18:00 în Sala Olimpia din Timişoara, partida fiind transmisă în direct pe TVR Timişoara.

De departe, cel mai important fapt se va petrece pe parchet pentru noul jucător al orădenilor, Milos Pesic care se întoarce la Timişoara din postura de adversar, după ce mai multe sezoane a îmbrăcat tricoul alb-violet.

De altfel, cele mai bune performanţe în ţara noastră le-a obţinut la Timişoara unde a reuşit să câştige Cupa României şi de două ori să termine pe podiumul naţional.

Va fi un meci mai special pentru el care va juca împotriva foştilor coechipieri pe care îi cunoaşte bine şi de care doreşte să treacă în acest interesant joc.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult