Categorized | Sport

Fortaţi victoria! Vineri ora 18:00, BC Timişoara – CSM Oradea

În prologul etapei a III-a a Diviziei A de baschet masculin la Timişoara va avea loc cel mai aşteptat joc al rundei. Se vor întâlni două mari rivale prin prisma distanţei mici care leagă cele două oraşe şi anume BC Timişoara şi CSM Oradea.

Gazdele sunt una dintre formaţiile care în acest debut de sezon nu au cunoscut gustul victoriei şi binenţeles că vor face tot posibilul pentru un succes.

De partea cealaltă, orădenii par a fi formaţia cu cel mai bun start de campionat, cu două victorii din tot atâtea partide, una chiar în faţa Asesoftului din Ploieşti, într-o manieră destul de clară.

Cu sigunarţă, se anunţă un spectacol de calitate în condiţiile în care oaspeţii întâlnirii doresc să-şi păstreze aceleaşi caracteristici din acest campionat şi anume studierea adversarului la maximum şi un joc cât mai exact, atât în atac cât şi în deplasare.

Vechea meteahmă românilor ar putea să se vadă în meciul de la Timişoara, când aceştia s-ar putea relaxa prematur.

Gazda jocului de vineri se află într-o situaţie nu tocmai plăcută ei fiind dornici de a urca cât mai repede în clasament, presiunea rezultatului fiind pe jucătorii bănăţeni care sunt pregătiţi 100 % pentru o victorie.

Antrenorul „lupilor din Banat” Pedrag Badnjarevic l-a antrenat în sezonul precedent pe Wiliam Franklin, accidentatul orădenilor în Tunsia, unde au şi câştigat campionatul.

De altfel, primul este unul dintre tehnicienii căruia îi place să se impună în faţa oricărui adversar, printr-un joc combinativ bazat pe multă forţă ofensivă.

De partea cealaltă, Cristian Achim antrenorul orădenilor, declarat anul trecut cel mai bun antrenor român, a declarat:

„Vom avea viaţă grea la Timişoara. Au făcut investiţii mari în această vara în jucători. Au baschetbalişti foarte buni. Dar noi mergem să ne jucam şansa. Se poate întâmpla orice acolo”.

Întâlnirea dintre cele două formaţii va avea loc vineri, de la ora 18:00 în Sala Olimpia din Timişoara, partida fiind transmisă în direct pe TVR Timişoara.

De departe, cel mai important fapt se va petrece pe parchet pentru noul jucător al orădenilor, Milos Pesic care se întoarce la Timişoara din postura de adversar, după ce mai multe sezoane a îmbrăcat tricoul alb-violet.

De altfel, cele mai bune performanţe în ţara noastră le-a obţinut la Timişoara unde a reuşit să câştige Cupa României şi de două ori să termine pe podiumul naţional.

Va fi un meci mai special pentru el care va juca împotriva foştilor coechipieri pe care îi cunoaşte bine şi de care doreşte să treacă în acest interesant joc.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult