Categorized | Social

Tinerii talentați sunt așteptați la preselecție pentru Festivalul „Gheorghe David” de la Debrecen

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor organizează, marți, 18 și miercuri 19 octombrie 2011, preselecțiile pentru Festivalul – concurs Euroregional „Gheorghe David”. Un eveniment cultural care se adresează soliștilor de muzică ușoară, cultă și populară ce va avea loc în Ungaria, la Debrecen.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor invită toți tinerii cu vârste cuprinse între 17 – 30 de ani, interpreți de muzică ușoară, cultă și populară să se prezinte la preselecții.

Marți, 18 octombrie la teatrul Arcadia, începând cu orele 18:00, sunt așteptați soliștii de muzică cultă și ușoară.

Participanții la secțiunea muzică cultă vor trebui în mod obligatoriu să se prezinte în fața juriului cu o piesă (arie, lied, etc) cu acompaniament de pian, în timp ce competitorii secțiunii muzică ușoară vor trebui să interpreteze o piesă din repertoriul național sau internațional.

Pe 19 octombrie 2011, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor (Piaţa 1 Decembrie Nr. 12), începând cu orele 18:00, sunt așteptați la preselecții soliștii de muzică populară, repertoriul lor trebuind să fie compus dintr-o doină și un cântec de joc.

Cei care vor fi selectați se vor alătura soliștilor care vor urca pe scena festivalului euroregional „Gheorghe David” ce va avea loc pe 19 noiembrie la Debrecen.

Mai multe informații referitoare la concurs și preselecții pot fi obținute la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor – Piața 1 Decembrie Nr. 12, prin telefon la 0259/413.922 respectiv 0771/295.573 sau prin e-mail la adresa: centrul.cultural.bihor@gmail.com

Ioana-Mădălina Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult