Categorized | Social

Alte 600 de parcări amenajate în Oradea

Municipalitatea a finalizat săptămâna trecută, amenajarea a încă 154 de locuri de parcare, toate situate în zona străzoo Aluminei, în jurul Grădiniţei nr. 45. Lucrările a fost executate de S.C. Selina SRL, iar valoarea acestora este de 586 de mii de lei.

Parcările sunt prevăzute cu 11 alei în lungime totală de 1.235 de metri. Primarul Oradiei Ilie Bolojan speră ca noile parcări să ajute la fluidizarea traficului din municipiu.

„Locurile de parcare realizate aici deservesc o zonă aglomerată, cu un trafic intens, generat şi de faptul că în zonă există grădiniţă, supermarket, iar acest lucru presupune un flux constant de maşini.

Prin urmare, amenajarea acestor locuri de parcare era mai mult decât necesară”

a spus primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce priveşte amenajarea de alei şi parcări aferente zonei str. H. Ibsen – Aleea Călinului – Pârâul Peţa, acestea au început în primăvară şi urmează să fie finalizate până la începutul lunii viitoare.

Astfel, pe lângă cele 154 de parcări din zona Aluminei, orădenii vor mai avea la dispoziţie până luna viitoare încă 416 locuri de parcare în zona H. Ibsen – Aleea Călinului- Pârâul Peţa.

Proiectul mai prevede pentru această zonă: extinderea canalizării pluviale cu 845 de metri, montarea a 98 de guri de scurgere şi racordarea acestora, amenajarea de trotuare noi în lungime de 2.641 de metri, dar şi refacerea celor 600 metri de trotuare existente.

Momentan sunt finalizate aleile nr. 3, 6, 7, 8 (parţial), 9 şi 10, în timp ce aleile nr. 1, 2, 4, 5 şi 11 sunt în curs de finalizare. Pe aleile deja amenajate a început montarea stâlpilor de iluminat.

Valoarea lucrărilor din această zonă este de 3.871.293, 45 lei (inclusiv TVA), şi sunt executate de către S.C. Selina S.R.L.

Şi în Nufărul se lucrează la parcări

Amenajarea de alei şi parcări este în curs de execuţie şi în zona Nufărului – Bumbacului – C. Noica – Ialomiţei – Piaţa Nucetului. Numărul locurilor de parcare prevăzute pentru această zonă este de 360.

Lucrările au demarat în vara acestui an, respectiv în luna iulie, şi urmează să fie finalizate până în primul trimestru al anului viitor. Firma executantă este S.C. Selina, iar valoarea investiţiei este de 1.931.824 lei.

Momentan, în zona C. Noica, asfaltul este turnat în proporţie de 50%, iar în zona str. Ialomiţei – partea de infrastructură (săpături, borduri, balast stabilizat) este gata în procent de 50%.

Urmează să înceapă lucrările de amenajare de alei şi parcări şi în zona străzii Bumbacului şi Piaţa Nucetului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Alte 600 de parcări amenajate în Oradea”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult