Categorized | Sport

În paşi rapizi spre primul eşalon. Pro Volei Arad – CSŞ LPS Bihorul Oradea 0-3

La finele săptămânii trecute „leii” orădeni de la CSŞ LPS Bihorul au învins în deplasare, la Arad, echipa locală Provolei în cadrul etapei a III-a a Diviziei A2 la volei masculin. Partida a fost un galop de sănătate, orădenii dominînd pe tot parcursul ei.

Meciul, care a fost şi un derby al jucătorilor orădeni, având în vedere că la echipa arădeană evoluează nu mai puţin de trei jucători ce au activat la clubul de juniori L.P.S. Bihorul, a fost dominat „da capo al fine” de echipa noastră, orădenii plecând astfel cu toate cele 3 puncte din oraşul de pe Mureş.

Deşi era de aşteptat ca partida să fie una echilibrată, orădenii au pornit ca din tun, având un avans de 7 puncte la primul time-out tehnic, graţie unor servicii de excepţie executate de George Drăgan. Avansul s-a menţinut, ba chiar s-a mărit,  echipa noastră câştigând primul set la 11.

Şi setul al doilea a fost la discreţia jucătorilor orădeni, aceştia câştigând graţie unui joc exact atât la fileu, cât şi pe faza de apărare.

În setul 3 însă arădenii au schimbat jocul, conducând chiar cu 4-0, moment în care antrenorul Rodian Achimescu a cerut time-out. După întrerupere, „leii” au intrat pe teren mult mai motivaţi, reducând treptat diferenţa(8-5,12-8,14-9). La 15-13 pentru gazde, a urmat o serie foarte bună de 4 puncte a orădenilor, care apoi s-au distanţat (16-21), câştigand şi setul trei la o diferenţă confortabilă.

Cu toate că întreaga echipă a prestat un joc foarte bun, s-au evidenţiat George Drăgan, debutantul Vlad Tebieş, Emil Lung şi Cătălin Lelea. De notat este că ultimii doi au jucat împotriva foştilor colegi, aceştia evoluând în echipa arădeană în sezonul trecut, poate de aici şi motivaţia în plus şi dorinţa mare de a câştiga.

Echipa de start:

Achimescu,Lung(cpt),Lelea şi Drinceanu,Drăgan şi Tebieş,Fărcanea (Libero).

Provolei Arad – LPS Bihorul Oradea 0-3(11-25,16-25,19-25)

Cel mai bun jucător al meciului-George Drăgan(vă trimit ataşată poza)

Celelalte rezultate:

CNE Dej-UMF Cluj1-3;

Phoenix Şimleul Silvaniei-CSM C.Turzii 3-1

CNMB Rm.Vâlcea-Torpi Tg.Mureş 3-1

Clasamentul după 3 etape:

1.Bihorul Oradea 9p,

2.UMF Cluj 8p,

3.CNE Dej 6p,

4.Phoenix Şimleul Silvaniei 6p,

5.Provolei Arad 4p,

6.CNMB Rm.Vâlcea 3p,

7.Torpi Tg.Mureş 0p,

8.CSM C.Turzii 0p.

Etapa viitoare găzduieşte meciurile:

Bihorul Oradea – Torpi Tg. Mureş

UMF Cluj – CNMB Rm. Vâlcea

CSM C. Turzii – CNE Lapi Dej

Provolei Arad – Phoenix Şimleul Silvaniei

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult