Categorized | Educatie

Preselecţie pentru Festivalul Internaţional „Cântă, cântă gură scumpă”

În vremuri în care muzica de club se aude peste tot şi surclasează multe genuri muzicale, iubitorii de folclor merg înainte şi organizează între 19 şi 20 octombrie 2011 a V-a ediţie a festivalului concurs internaţional „Cântă, cântă gură scumpă” care va avea loc la Beiuş.

Organizatorii invită toţi tinerii solişti de muzică populară, cu vârste cuprinse între 16 – 30 ani, să participe la preselecţia din 18 octombrie ce va avea loc de la Casa de Cultură a municipiului Beiuş începând cu orele 17:00.

Jurizarea va fi făcută de oameni importanţi ai vieţii cultural-artistice, specialişti în domeniul cercetării, culturii şi tradiţiei populare. Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de orchestra „Rapsodia Bihoreană” dirijată de profesorul Liviu Buţiu.

Concursul internaţional „Cântă, cântă gură scumpă” va avea loc pe 19 şi 20 octombrie de la orele 18:00 în incinta Casei de Cultură „Ioan Ciordaş” din Beiuş.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Casa de Cultură „Ioan Ciordaş” din Beiuş, Asociaţia „Opera per Sempre”, Primăria şi Consiliul Local Beiuş, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte  şi Patrimoniu Naţional Bihor alături de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Ioana-Mădălina Ştefănică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult