Categorized | Educatie

Preselecţie pentru Festivalul Internaţional „Cântă, cântă gură scumpă”

În vremuri în care muzica de club se aude peste tot şi surclasează multe genuri muzicale, iubitorii de folclor merg înainte şi organizează între 19 şi 20 octombrie 2011 a V-a ediţie a festivalului concurs internaţional „Cântă, cântă gură scumpă” care va avea loc la Beiuş.

Organizatorii invită toţi tinerii solişti de muzică populară, cu vârste cuprinse între 16 – 30 ani, să participe la preselecţia din 18 octombrie ce va avea loc de la Casa de Cultură a municipiului Beiuş începând cu orele 17:00.

Jurizarea va fi făcută de oameni importanţi ai vieţii cultural-artistice, specialişti în domeniul cercetării, culturii şi tradiţiei populare. Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de orchestra „Rapsodia Bihoreană” dirijată de profesorul Liviu Buţiu.

Concursul internaţional „Cântă, cântă gură scumpă” va avea loc pe 19 şi 20 octombrie de la orele 18:00 în incinta Casei de Cultură „Ioan Ciordaş” din Beiuş.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Casa de Cultură „Ioan Ciordaş” din Beiuş, Asociaţia „Opera per Sempre”, Primăria şi Consiliul Local Beiuş, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte  şi Patrimoniu Naţional Bihor alături de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Ioana-Mădălina Ştefănică

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult