Categorized | Social

A început construirea noului Centru Oncologic din Oradea

Dacă la sfârşitul lunii iulie, reprezentanţii municipalităţii şi ai Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu semnau contractul de lucrări pentru realizarea Centrului de oncologie, radioterapie şi chimioterapie, azi proiectul se află deja în faza de execuţie, respectiv de construcţie a pereţilor viitorului Centru oncologic.

În debutul proiectului a fost finalizată faza de proiectare şi de obţinere a avizelor, după care s-a trecut la faza de execuţie propriu-zisă a viitorului centru.

Până în acest moment s-a realizat turnarea betoanelor atât pentru fundaţia buncărului (spaţiul unde va fi montat acceleratorul liniar nuclear şi echipamentul de brahiterapie), cât şi pentru fundaţia spaţiului hotelier, care va fi destinat bolnavilor oncologici.

„Momentan se lucrează la cofrarea pereţilor celor două unităţi, după care se va trece la turnarea betonului în aceste cofraje, pereţii urmând să fie ridicaţi până la sfârşitul acestei luni”

a spus Ovidiu Laurean Pop, managerul Spitalului Municipal.

Întreaga lucrare este preconizată a se finaliza până la sfârşitul lunii martie, dacă conditiile meteo vor permite acest lucru.

După construirea pereţilor vor  începe lucrările de interior (tencuit, gaze medicale, gletuit, montare tâmplărie, instalaţii electrice, instalaţii sanitare).

Valoarea contractului de lucrări este de 19,7 milioane lei (fără TVA) şi presupune următoarele etape: proiectare, execuţie clădire nouă (în curtea Spitalului Municipal, în continuarea corpului B al spitalului, noul spaţiu fiind destinat spitalizării de zi pentru chimioterapie), reamenajarea corpului B de clădire – unde  a fost bucătăria, achiziţionarea şi punerea în funcţiune a acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, achiziţionarea sistemului complet de tratament pentru brahiterapie, necesar bolnavilor oncologici.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult