Categorized | Social

Copiilor din şcolile orădene li se va verifica starea de sănătate începând din februarie 2012

Viceprimarul Rozália Biró a prezentat în cadrul conferinţei de presă de marţi, 13 octombrie o nouă serie a programului de screening al stării de sănătate a elevilor de clasa I şi clasa a V-a din municipiu. Prin intermediul specialiştilor, municipalitatea va identifica problemele de sănătate ale copiilor şi îi va înştiinţa pe părinţi, urmând ca aceştia să ia măsurile care se impun pentru remedierea problemelor de sănătate.

În cadrul programului vor fi realizate următoarele analize medicale: hemoleucogramă, examen coproparazitologic, consultaţie stomatologică, examen oftalmologic.

Deoarece în anul şcolar 2010-2011 grupul de lucru a constatat că în cadrul investigaţiilor efectuate nu au fost depistate tulburări grave sau boli cronice în rândul elevilor, administraţia locală va elimina realizarea examenului ORL şi a audiogramei.

„Prin acest program de screening al stării de sănătate a elevilor, Primăria Oradea doreşte să vină în sprijinul familiilor care au copii.

Pentru a avea copii sănătoşi, este important ca eventualele probleme de sănătate ale elevilor să fie depistate din timp”

a spus viceprimarul Rozália Biró.

Având în vedere faptul că medicul şcolar are obligaţia de a urmări anual fiecare elev din punct de vedere somatometric pentru depistarea precoce a obezităţii, nanismului si viciilor de postură (deficienţe ale coloanei vertebrale), administraţia locală propune ca si aceşti parametri să fie înregistraţi in raportul programului de screening pentru elevii claselor întâi şi a cincea.

„În ceea ce priveşte depistarea precoce a deficienţelor de coloană vertebrală, propunem ca finalitate a programului de screening întocmirea unui memoriu adresat Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, cu recomandarea introducerii în programa şcolară de educaţie fizică a orelor de gimnastică medicală pentru corectarea acestor deficienţe”

a declarat Rozália Biró.

În prezent se lucrează la baza de date urmând ca progranul să înceapă efectiv, în şcoli, din luna februarie a anului viitor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult