Categorized | Social

Serviciile centrelor sociale pentru vârstnici din Oradea se vor extinde

Pentru că serviciile oferite de cele cinci centre sociale multifuncţionale pentru persoane vârstnice din Oradea sunt insuficiente, municipalitate are în vedere extinderea acestora. Astfel, din luna decembrie în centrele din Episcopia Bihor şi Nufărul cetăţenii vor putea depune cereri.

În cadrul conferinţei de presă susţinute marţi,  la Primăria Oradea, viceprimarul municipiului Rozália Biró şi Koncsek Zita, directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, au prezentat activitatea centrelor multifuncţionale din Oradea.

În Oradea sunt 5 centre sociale multifuncţionale pentru persoane vârstnice, obiectivul principal al acestora fiind organizarea şi implementarea unor programe de protecţie socială, consiliere individuală, precum şi activităţi recreative şi de petrecere a timpului liber.

„În acest an, peste 19.000 de cetăţeni au beneficiat de serviciile oferite de centrele sociale multifuncţionale. Statisticile arată că este nevoie de aceste centre şi de serviciile oferite de ele”

a spus Koncsek Zita, directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea.

Municipalitatea are în vedere extinderea serviciilor oferite de centrele multifuncţionale. Astfel, din luna decembrie în centrele din Episcopia Bihor şi Nufărul cetăţenii vor putea depune şi cereri către Primăria Oradea.

„Administraţia locală doreşte ca în viitor unele dintre centrele multifuncţionale să se transforme în Servicii cu Relaţii cu Publicul, dorim ca cetăţenii să aibă posibilitatea depunerii actelor şi în aceste centre”

a declarat viceprimarul Rozália Biró.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult