Categorized | Sport

Mecanismul funcţionează fără probleme. CSM Oradea – CSM Bucureşti 93-69

Etapa a IV-a a diviziei A de baschet masculin din ţara noastră a adus din nou faţă în faţă o serie de echipe cu adevărat importante. La Oradea secţia de baschet a CS Municipal şi-a măsurat forţele cu cei de la CS municipal Bucureşti. La finele celor 40 de minute regulamentare gazdele au obţinut o victorie categorică cu scorul de 93-69 (26-21, 17-11, 22-17, 28-20).

Nici cei mai optimişti suporteri ai formaţiei bihorene nu se aşteptau ca după patru etape cu meciuri extrem de dificile Oradea să obţină trei victorii şi un loc pe podium.

Adevărul este că toţi sperau dar le era frică să se gândească la acest lucru cu menţiunea că nimeni nu ne poate opri să sperăm.

Din nou gruparea roş-albastră a făcut un joc extrem de solid reuşind în cele din urmă să surclaseze o formaţie cu pretenţii la play-off şi cu jucători extrem de valoroşi.

Debutul a fost unul echilibrat până în momentul în care Oradea a pus stăpânire totală pe joc cu o apărare foarte bine pusă la punct şi cu scheme tactice în atac care au făcut diferenţa pe tabela de marcaj.

Primul sfert a fost câştigat relativ uşor, Căruţaşu marcând o încercare de trei în ultima secundă. A urmat al doilea sfert care s-a desfăşurat în care sub aceleaşi caracteristici sârbii bihorenilor Maric – Pesic – Markovic fiind inspiraţi pe recuperări.

Mai mult pe parchet şi-a făcut apariţia pentru prima dată în faţa propriilor suporteri lituanianul Gediminas Navickas un jucător extrem de important cu o rapiditate şi cu o viziune a jocului foarte exactă.

La pauza mare gazdele erau liniştit la un avantaj relativ bun de nouă puncte.

Urma sfertul trei de care ne temeam cu toţii, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi doar o teamă. Ce a urmat a fost un joc extrem de exact al băieţilor lui Cristian Achim mult mai concentraţi care au ridicat nivelul baschetului mult peste potenţialul bucureştenilor.

De altfel antrenorul acestora Hristu Separa recunoştea la final că nu au rezistat unui ritm extrem de bun şi care în cele din urmă a fost unul din factorii care a făcut diferenţa. Oradea mărşăluia sigur spre o victorie mult dorită şi aplaudată la scenă deschisă de aproape 1 800 de oameni foarte bucuroşi.

Ultimul sfert a fost unul mai spectaculos cu câteva slam-dank-uri spectaculoase care au făcut deliciul spectatorilor şi care a făcut ca actorii să fie aplaudaţi.

Finalul aduce o greşeală antisportivă a lui Maric supărat pe el care linişteşte pentru moment tabăra orădenilor nevoiţi ca etapa viitoare să joace la Cluj-Napoca pe terenul actualei campione naţionale.

De la organizatori s-au remarcat Sasha Topcov 21 puncte, 4, Navickas 17 puncte, Markovic 14 puncte, Pesic 14 puncte, Silviu Lupusavei 12 puncte, Nemanja Maric 11 puncte.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Mecanismul funcţionează fără probleme. CSM Oradea – CSM Bucureşti 93-69”

  1. Tibi spune:

    Echipa de baschet nu are Digi in nume !!!

  2. Am rezolvat. Mulțumim de observație.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult