Categorized | Sport

Mecanismul funcţionează fără probleme. CSM Oradea – CSM Bucureşti 93-69

Etapa a IV-a a diviziei A de baschet masculin din ţara noastră a adus din nou faţă în faţă o serie de echipe cu adevărat importante. La Oradea secţia de baschet a CS Municipal şi-a măsurat forţele cu cei de la CS municipal Bucureşti. La finele celor 40 de minute regulamentare gazdele au obţinut o victorie categorică cu scorul de 93-69 (26-21, 17-11, 22-17, 28-20).

Nici cei mai optimişti suporteri ai formaţiei bihorene nu se aşteptau ca după patru etape cu meciuri extrem de dificile Oradea să obţină trei victorii şi un loc pe podium.

Adevărul este că toţi sperau dar le era frică să se gândească la acest lucru cu menţiunea că nimeni nu ne poate opri să sperăm.

Din nou gruparea roş-albastră a făcut un joc extrem de solid reuşind în cele din urmă să surclaseze o formaţie cu pretenţii la play-off şi cu jucători extrem de valoroşi.

Debutul a fost unul echilibrat până în momentul în care Oradea a pus stăpânire totală pe joc cu o apărare foarte bine pusă la punct şi cu scheme tactice în atac care au făcut diferenţa pe tabela de marcaj.

Primul sfert a fost câştigat relativ uşor, Căruţaşu marcând o încercare de trei în ultima secundă. A urmat al doilea sfert care s-a desfăşurat în care sub aceleaşi caracteristici sârbii bihorenilor Maric – Pesic – Markovic fiind inspiraţi pe recuperări.

Mai mult pe parchet şi-a făcut apariţia pentru prima dată în faţa propriilor suporteri lituanianul Gediminas Navickas un jucător extrem de important cu o rapiditate şi cu o viziune a jocului foarte exactă.

La pauza mare gazdele erau liniştit la un avantaj relativ bun de nouă puncte.

Urma sfertul trei de care ne temeam cu toţii, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi doar o teamă. Ce a urmat a fost un joc extrem de exact al băieţilor lui Cristian Achim mult mai concentraţi care au ridicat nivelul baschetului mult peste potenţialul bucureştenilor.

De altfel antrenorul acestora Hristu Separa recunoştea la final că nu au rezistat unui ritm extrem de bun şi care în cele din urmă a fost unul din factorii care a făcut diferenţa. Oradea mărşăluia sigur spre o victorie mult dorită şi aplaudată la scenă deschisă de aproape 1 800 de oameni foarte bucuroşi.

Ultimul sfert a fost unul mai spectaculos cu câteva slam-dank-uri spectaculoase care au făcut deliciul spectatorilor şi care a făcut ca actorii să fie aplaudaţi.

Finalul aduce o greşeală antisportivă a lui Maric supărat pe el care linişteşte pentru moment tabăra orădenilor nevoiţi ca etapa viitoare să joace la Cluj-Napoca pe terenul actualei campione naţionale.

De la organizatori s-au remarcat Sasha Topcov 21 puncte, 4, Navickas 17 puncte, Markovic 14 puncte, Pesic 14 puncte, Silviu Lupusavei 12 puncte, Nemanja Maric 11 puncte.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Mecanismul funcţionează fără probleme. CSM Oradea – CSM Bucureşti 93-69”

  1. Tibi spune:

    Echipa de baschet nu are Digi in nume !!!

  2. Am rezolvat. Mulțumim de observație.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult