Categorized | Sport

Diarra aduce primele trei puncte după o lună de secetă la FC Bihor

Plecarea italianului Leonardo Gabbanini pare că le-a prins bine orădenilor care au reușit în sfârșit să câștige un meci după patru etape. Golul care a păstrat toate cele trei puncte în Oradea a fost înscris în minutul 17, din șapte metri de Diarra, după ce portarul oaspeților, Sărdescu a respins o minge relativ ușoară, în față .

Orădenii pot răsufla în sfârșit ușurați. FC Bihor a reușit să câștige pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea meciul cu Juventus București după golul marcat de fostul jucător al Interului, Diarra. Venind după un șir de patru meciuri nule, bihorenii aveau neapărat nevoie de victorie dacă voiau să nu se îndepărteze de primele locuri ale clasamentului.

Meciul a început cu o ușoară dominare a oaspeților, în minutele 3 și 6 Juventusul dând impresia că vrea să se impună pe Criș. Prima ocazie a orădenilor a venit în minutul 15 când Selagea a șutat cu forță de lșa distanță dar mingea a trecut mult peste poarta lui Sărdescu.

Următoarea fază mai importantă avea să aducă și deschiderea scorului. În minutul 17 După un șut prost al bihorenilor portarul Sărdescu respinge în față o minge iar Diarra (un fundaj care apare foarte des în atac) marchează din 6 metri.

Deciși să nu mai repete greșelile din meciurile precedente bihorenii pun în continuare presiune pe adversari, Mărkuș ratând în minutul 36 dublarea avantajului.

Ocazii la ambele porți

În repriza a doua s-a mai schimbat un pic registrul tactic. Asta pentru că ambii antrenori au făcut mai multe schimbări iar FC Bihor a încercat să își conserve avantajul și să joace mai mult pe cartea contraatacului.

Spre deosebire de celelalte meciuri, bihorenii nu au așteptat în propria jumătate atacurile echipei adverse ci au ieșit la presing iar acest lucru s-a văzut. Prima ocazie mare a reprizei secunde are loc în minutul 64 când şutul lui Marin a fost deviat în corner de unul dintre fundaşii bihoreni.

Bihorenii răspund un minut mai târziu prin Florin Pop care șutează în plasa laterală. În minutul 72 FC Bihor are o nouă ocazie de a se desprinde pe tabela de marcaj. O Centrare a venit din corner, a fost deviată către bara a doua iar Muscă nu a reuşit să reia spre poartă din doi metri.

Urmează ocazii de ambele părți dar orădenii țin piciorul pe accelerație și FC Bihor se impune pentru prima dată după patru partide.

11 fotbaliști nu 11 jucători

Imediat după finalul partidei antrenorul Stelian Farcău a lăudat echipa dar a menționat că mai sunt multe probleme de rezolvat.

„Sunt bucuros nu neaparat pentru victorie, care este totuşi foarte importantă, ci pentru faptul că am reuşit într-un timp foarte scurt să trimitem în teren o echipă. Până acum am trimis în teren jucători, azi am trimis 11 fotbalişti.

Clar că urmează anumite probleme care trebuiesc rezolate. Ţin să felicit băieţi, pentru că meciul acesta şi victoria e a lor în totalitate”

a spus, la final, antrenorul bihorean Stelian Farcău.

La partidă a asistat și Emeric Jenei, fostul antrenor al Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

FC Bihor: Pogacsics – Oltean, Muscă (ctp.), Deaconescu, Diarra (min. 78 Lupu) – Coroian (min. 63 Petrache), Sorian, Selagea, Sfârlea – Birtalan (min. 60 Fl Pop), Mărkuş.
Rezerve: Fildan, Petrache, Lupu, Florean, Fl. Pop, Bârză, Malinic; Antrenor: Stelian Farcău

Juventus: Sardescu – Păun, Bârsănel, Stănescu, F. Amet – Daia, Liuba – Tene (min. 59 Istinie), M. Bănuţă, Zaharia (cpt) (min. 85 Buştea) – Al. Marin (min. 74 V. Rotaru).
Rezerve: Anghelache, Goşman, Buştea, Rotaru, Ianuşi, Istinie, C. Dobre; Antrenor: Constantin Schumacher

Cealaltă reprezentantă a bihorului, Luceafărul Oradea a făcut sâmbătă egal în deplasare la Alba Iulia cu Unirea.
După această victorie FC Bihor urcă în clasament până pe locul 9 cu 13 puncte, la 8 puncte de ocupantele locului unu și doi Gloria Bistrița, respectiv FC Timișoara.
Luceafărul Felix rămâne pe locul 12 cu 12 puncte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult