Categorized | Cultură

De joi şi până duminică la Oradea vor rula GRATUIT filme de calitate la Festivalul filmului ecologist

Începând de joi, 27 octombrie 2011 şi până duminică 30 octombrie la Oradea va avea loc Festivalul Internaţional al filmului ecologist şi de protecţia mediului. Sub genericul „Pentru sănătatea pământului”, orădenii vor avea ocazia să vadă 37 de filme realizate în 17 ţări de pe 4 continente.

Gala de deschidere a Festivalului va avea loc joi, 27 octombrie, ora 19:00, la Teatrul de Stat Oradea.

Pe parcursul a trei zile orădenii vor avea ocazia să vadă 37 de filme realizate în 17 ţări de pe 4 continente. Jurizarea va fi asigurată de 3 regizori din străinătate şi doi critici români.

„Romania avea nevoie de un asemenea festival, iar reactiile la nivel international au fost extraordinar de placute si prompte”

a declarat Lavinia Şandru, directorul festivalului.

Conform acesteia prin intermediul evenimentului, organizatorii îşi propun ca lumea să înţeleagă că a fi ecologist nu e numai o opţiune ci trebuie să devină o stare de normalitate.

De aceea, Festivalul îşi propune să cultive dragostea de mediu prin intermediul implicării elevilor din şcolile şi liceele din Oradea.

Programul celor patru zile de film:

.

27 octombrie – Casa de Cultură a municipiului Oradea, ora 14: „99% Rugină”, „Planeta de Plastic”; ora 16: „Cântecul păsărilor rămase”, „Teclopolis”, „Viaţa de vânzare”. Cinema Libertatea, ora 14: „Pescuitul la Coteţ”, „Ocupat”; ora 16: „Am cumpărat o pădure”, „Petrol”. Teatrul Regina Maria, ora 19: Gala de deschidere – „Acasă”, „Oraşul otrăvit”.

28 octombrie – Casa de Cultură a municipiului Oradea, ora 16: „Nota de plată & Farfuria”, „Pulbere – Marele proces al azbestului”; ora 18: „Pădurea în mişcare”, „Vestul în Est”, „Gustaţi gunoiul”. Cinema Libertatea, ora 16: „Pâinea la Ţest”, „O lume absentă”; ora 18: „Păduri şi oameni”, „Pădurea albastră”, „Tăcere pe drumul către oamenii-reni”.

29 octombrie – Casa de Cultură a municipiului Oradea, ora 16: „Copşa Mică – Povestea unei speranţe”, „Copiii Uraniului”; ora 18: „Uşi sfărâmate”, „Case albe”, „Energia nucleară – Nimic de raportat”. Cinema Libertatea, ora 16: „Floarea uitată”, „Locuri fierbinţi”; ora 18: „Împreună”, „Baraka”.

30 octombrie – Casa de Cultură a municipiului Oradea, ora 14: „Cei rămaşi în urmă”, „Hei, tu!”; ora 16: „Fructele iernii”, „Macauba”, „Tărâmul gunoaielor”. Cinema Libertatea, ora 14: „Evadare în Tahiti”, „Evadare în Mauritius”; ora 16: „Naţiunea de carbon”, „Plus 2 Celsius”; ora 19: Gala de închidere şi festivitatea de premiere, „Epoca proştilor”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult