Categorized | Sport

Soluţiile pentru redresarea atletismului întârzie. Zolt Gyongyossi speră să descopere noi campioane la cros

Ziua de sâmbătă este una foarte importantă pentru Federaţia Română de Atletism (FRA) pentru că va avea loc în premieră pentru România întrecerea de cros dotată cu Cupa României, ediţia inaugurală. De remarcat faptul că pentru prima dată în istorie va avea loc o competiţie pentru toate categoriile de vârstă. Este vorba de copii III, II, I, juniori, tineret şi seniori băieţi şi fete.

În vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii a Cupei României, Zolt Gyongyossi antrenor federal al FRA şi actualul soţ al Gabrielei Szabo a fost prezent ieri la sediul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bihor pentru o conferinţă de presă.

Alături de acesta au mai fost prezenţi Ionel Bungău director al CS Crişul Oradea şi Sorin Buhaş director al DJST Bihor.

În primul rând, discuţia a avut ca subiect principal acest concurs criteriu de calificare pentru Campionatele Europene de cros care vor avea loc în data de 11 decembrie în Slovenia. Pentru prima dată ţara noastră îşi doreşte să alinieze la start o echipă feminină, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 11 ani şi să se lupte pentru obţinerea unei medalii.

Zolt Gyongyossi a ţinut să puncteze, în stilul caracteristic, problemele existente la ora actuală în atletismul românesc şi să vină cu iniţiative noi în vederea modernizării actualelor baze sportive sau construcţia de unele noi.

„Sincer, la ora actuală România este într-un regres serios în ceea ce priveşte atletismul. Consider că sunt trei factori importanţi care au dus la situaţia actuală. Şi anume situaţia socialo-economică a ţării, bazele sportive precare şi lipsa performanţei în atletism.

Din păcate, soluţiile sunt foarte puţine iar rezultatele sunt multe la nivelul copiilor şi juniorilor în timp ce la seniori trebuie să recunoaştem suntem departe de actualele cerinţe”.

a declarat Zolt Gyongyossi.

Referitor la atletismul bihorean acesta a ţinut să felicite personal cei care activează în acest domeniu şi să sublinieze faptul că el e mereu de partea lor.

„Cunosc foarte bine problemele atletismului bihorean pentru că şi eu locuiesc în această comunitate. De altfel, Ionel Bungău spunea că eu vin acasă nu în vizită.

Îmi pare rău că Virgil Preda e nevoit să facă naveta la Debrecen, nu am ce să fac că atleţii de la Crişul aruncă pe câmp. Singura oportunitate este implicarea autorităţilor locale care sunt factorii de decizie şi care pot să sprijine sportul. Să sperăm că vom găsi înţelegere”.

a mai spus Gyongyossi.

Atât Sorin Buhaş cât şi Ionel Bungău aveau să adauge că este perfect adevărat, în special românilor le lipseşte cultura sportivă iar judeţul Bihor este printre ultimele la nivelul bazelor sportive cu preponderenţă în atletism.

212 ţări la Campionatele Mondiale

La o simplă statistică ni s-a adus la cunoştinţă că la ultima ediţie a Campionatelor Mondiale de atletism au fost prezente  212 ţări a căror sportivi, aproximativ 20 de milioane fac alergare pe şosea sau diferite tipuri de alergare. De asemenea, firmele producătoare de echipament sportiv văd anual peste 150 milioane de perechi de pantofi pentru sport dedicaţi mişcării.

Doar în Statele Unite ale Americi sunt legitimaţi 468.000 de atleţi, criteriul de selecţie fiind unul foarte ridicat.

„Spun că am văzut cu ochii mei platforma program a două partide politice din ţara noastră care îşi propun să investească în sport”

a spus Zolt Gyongyossi.

În ciuda acestui fapt ţara noastră îşi propune să investească în sporturile olimpice dar deocamdată banii vin cu mare întârziere sau de cele mai multe ori vin doar pe hârtie.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult