Categorized | Social

Un proiect turistic de aproape 1,7 milioane lei va fi lansat de Consiliul Judeţean Bihor

Consiliul Judetean Bihor va lansa săptămâna viitoare un proiect în valoare de aproape 1,7 milioane lei, prin intermediul căruia va fi amenajată şi modernizată o clădire din strada Patrioţilor, pentru a fi transformată în Centru de Informare şi Promovare Turistică. Prin intermeiul proiectului se urmăreşte valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural al judeţului Bihor pentru  includerea acestuia în circuitul turistic.

Proiectul intitulat „Centru National de Informare si Promovare Turistica – Bihor”, este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi a fost semnat pe 03 octombrie 2011 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Bihor, în calitate de beneficiar.

Prin intermediul lui se urmăreşte valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural al judeţului Bihor si al României în general,  pentru  includerea acestuia în circuitul turistic şi promovarea lui în scopul atragerii  turiştilor.

„De asemenea se urmăreşte îmbunătăţirea gradului de atractivitate a  regiunii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea  turismului şi Realizarea cadrului logistic necesar facilitării schimbului de informaţii în sectorul turistic între instituţii şi centrele de informare în zonele turistice, inclusiv Introducerea serviciilor moderne de informaţii şi dezvoltarea unui sistem unitar de informare turistică.

Acest proiect se adresează  turiştilor români şi străini, cu precădere vizitatori ai municipiului Oradea şi ai judeţului, dar şi rezidenţilor străini de pe teritoriul României şi turiştilor străini care tranzitează judeţul Bihor şi celelalte locaţii acoperite de proiectul reţelei CNIPT.

Beneficiarii acestui proiect vor fi locuitorii şi autorităţile locale din zonele turistice promovate prin centru şi personalul angajat în structurile turistice din zonele promovate: agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, alte unităţi de cazare, restaurante”

se precizează într-un comunicat al CJ Bihor.

Valoarea totală a proiectului este de 1.690.097 lei, din care valoarea totală eligibilă 1.367.477,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 1.162.355 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, 171.121,55 lei şi co-finanţarea CJ Bihor de 34.000 lei;

Perioada de implementare a Proiectului este de 24 de luni şi prin intermediul lui se vizeaza amenajarea şi modernizarea unei clădiri din patrimoniul Judeţului Bihor – Consiliul Judeţean, situată în strada Patrioţilor, nr.2, Oradea, pentru a fi transformată în Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică.

De asemnea, după încheierea lucrărilor de reabilitare acest centru va fi dotat cu mobilier şi echipamente specifice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult