Categorized | Social

Un proiect turistic de aproape 1,7 milioane lei va fi lansat de Consiliul Judeţean Bihor

Consiliul Judetean Bihor va lansa săptămâna viitoare un proiect în valoare de aproape 1,7 milioane lei, prin intermediul căruia va fi amenajată şi modernizată o clădire din strada Patrioţilor, pentru a fi transformată în Centru de Informare şi Promovare Turistică. Prin intermeiul proiectului se urmăreşte valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural al judeţului Bihor pentru  includerea acestuia în circuitul turistic.

Proiectul intitulat „Centru National de Informare si Promovare Turistica – Bihor”, este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi a fost semnat pe 03 octombrie 2011 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Bihor, în calitate de beneficiar.

Prin intermediul lui se urmăreşte valorificarea patrimoniului natural, istoric şi cultural al judeţului Bihor si al României în general,  pentru  includerea acestuia în circuitul turistic şi promovarea lui în scopul atragerii  turiştilor.

„De asemenea se urmăreşte îmbunătăţirea gradului de atractivitate a  regiunii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea  turismului şi Realizarea cadrului logistic necesar facilitării schimbului de informaţii în sectorul turistic între instituţii şi centrele de informare în zonele turistice, inclusiv Introducerea serviciilor moderne de informaţii şi dezvoltarea unui sistem unitar de informare turistică.

Acest proiect se adresează  turiştilor români şi străini, cu precădere vizitatori ai municipiului Oradea şi ai judeţului, dar şi rezidenţilor străini de pe teritoriul României şi turiştilor străini care tranzitează judeţul Bihor şi celelalte locaţii acoperite de proiectul reţelei CNIPT.

Beneficiarii acestui proiect vor fi locuitorii şi autorităţile locale din zonele turistice promovate prin centru şi personalul angajat în structurile turistice din zonele promovate: agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, alte unităţi de cazare, restaurante”

se precizează într-un comunicat al CJ Bihor.

Valoarea totală a proiectului este de 1.690.097 lei, din care valoarea totală eligibilă 1.367.477,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 1.162.355 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, 171.121,55 lei şi co-finanţarea CJ Bihor de 34.000 lei;

Perioada de implementare a Proiectului este de 24 de luni şi prin intermediul lui se vizeaza amenajarea şi modernizarea unei clădiri din patrimoniul Judeţului Bihor – Consiliul Judeţean, situată în strada Patrioţilor, nr.2, Oradea, pentru a fi transformată în Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică.

De asemnea, după încheierea lucrărilor de reabilitare acest centru va fi dotat cu mobilier şi echipamente specifice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult