Categorized | Sport

Una caldă una rece. FC Bihor pierde la Turda, Luceafărul se impune pe teren propriu

Echipele din Bihor rămân surprinzătoare. Dacă echipa care luptă pentru promovare este din ce în ce mai aproape de retrogradare, cea care vrea să se salveze de la retrogradare este din ce în ce mai aproape de podium. FC Bihor a pierdut în ultimul minut meciul cu Arieşul Turda iar Luceafărul Felix avea în palmares victoria cu Gaz Metan Severin încă din minutul 49.

Încet dar sigur formaţia bihoreană Luceafărul Felix urcă în clasament reuşind să lege trei victorii la rând. Acest fapt se datorează stabilităţii la toate capitolele clubul bihorean remarcându-se prin seriozitate şi constanţă.

Imediat după victorie Călin Moldovan antrenorul învingătorilor afirma că e o victorie foarte importantă în dauna unui adversar extrem de bine cotat care spera la un loc între formaţiile care vor promova în primul eşalon.

Sâmbătă dimineaţa s-au desfăşurat o parte dintre partidele din cadrul etapei a X-a a Ligii a II-a de fotbal. În Seria a II-a Luceafărul Felix a reuşit o victorie extrem de frumoasă cu scorul de 2-0 (1-0) în dauna celor de la Gaz Metan Severin.

Nici nu a început bine jocul că organizatorii avea să deschidă scorul în minutul 6 prin Ovidiu Ghilea cel care a marcat cu capul în urma unei faze fixe, Zeno Bundea executând foarte bine balonul în careul advers.

Gazdele rămân în continuare la cârma partidei şi Ianc scapă singur pe partea dreaptă, şutul acestuia, singur cu portarul advers, trecând alături.

Partida se echilibrează, adversarul, vizibil nemulţumit, iese la joc şi în urma unei acţiuni pe partea dreaptă, Biţiş centrează în careul de unde balonul deviat de Boroiban loveşte transversala.

Până la pauză şi gazdele reuşesc să trimită balonul în transversală prin acelaşi jucător Ianc, cel mai bun de pe teren în acest joc.

Imediat după reluarea partidei, gazdele se remarcă de astă dată Sebastian Ianc care centrează perfect în careu, de unde Svarzckopf marchează nestingherit cu capul.

Bucurie mare în tabăra bihorenilor care preferă să închidă culoarele spre propria poartă în timp ce oltenii sunt nedumeriţi cu ceea ce se întâmplă pe teren.

Cosmin Bodea antrenorul bihorean al formaţiei vizitatoare face unele modificări în formaţia oaspete dar fără efect pe tabela de marcaj. Partida are însă o uşoară notă de dominare teritorială a vizitatorilor.

Meciul curge spre o victorie fără nici un fel de probleme pentru gruparea roş-albastră care acumulează 15 puncte şi se pregăteşte în linişte pentru ultima parte a turului.

Luceafărul: Miron – Mihuţ, Letan, Pocian, Bogdan- Ianc, Ghilea, Svarzckopf, Neaga (73 Muntean) – Moldovan (77 Blănaru), Bundea (72 Lupuţ). Antrenor: Călin Moldovan

Gaz Metan Severin: Şteţca – Olah, Bălău, Cosic, Vigariu – Biţiş, Mitic, Vârtic, Şaim – Boroiban, Neacşa.
Antrenor: Cosmin Bodea.

FC Bihor o nouă dezamăgire la Turda. Arieşul – FC Bihor 2-1 (1-0)

În cadrul aceleiaşi etape, gruparea FC Bihor avea să trăiască o nouă dezamăgire, este vorba de un nou joc în care la finele partidei au părăsit terenul învinşi.

Gruparea organizatoare Arieşul Turda avea să câştige cu scorul de 2-1 (1-0) la capătul unui joc în care aproape 70 de minute au jucat în inferioritate numerică.

Gazdele au deschis relativ repede scorul, în minutul 7, prin Tilincă, fotbalist care a urmărit un balon respins în faţă de Pogacics. După alte 20 de minute turdenii rămân în zece oameni în momentul în care Străuţ vede al doilea cartonaş galben pentru o simulare în careu.

În partea a doua a partidei, jocul este mult mai echilibrat cu menţiunea că orădenii reuşesc o posesie prelungită fără a ameninţa poarta adversă.

Cu zece minute înainte de final Birtalan profită de o gafă a defensivei adverse şi marchează cu latul în poarta goală.

La ultima fază a jocului centralul acordă o lovitură de la 11 metri dubioasă, la un contact în careul orădenilor, lovitură transformată fără probleme de Florin Pampea, nimeni altul decât portarul gazdelor.

Arieşul: Pampea – Ţârca, Bier, Timar, Tegzeş – Daouda, R. Cristian,C. Străuţ, Boroştean – Tilincă, David. Antrenor: George Ciorceri.

FC Bihor: Pogacsics – Oltean, Malinic, Muscă, Coroian – Diarra, Sfârlea, Florean, Selagea (Birtalan) – Deaconescu, Sorian. Antrenor: Stelian Farcău

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult