Categorized | Cultură

Spectacol de balet la Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria invită publicul orădean marţi, 1 noiembrie 2011, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria la spectacol de balet COPPELIA, un spectacol care nu mai are nevoie de nicio recomandare. Pe scenă vor urca balerinii de la Compania de dans şi balet „New Dance” din oraşul italian Udine.

Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului Regina Maria din Oradea. Prețul unui bilet variind între 50 şi 70 de lei, în funcție de categoria locului.

COPPELIA  este un spectacol sentimental comic dar care are la bază două povești macabre, „Moș Ene” și „Die Pupe Păpușa” scrise de E.T.A. Hoffman Der Sandmann.

Pe scenă va apărea misteriosul doctor Coppelius care a realizat o păpușă dansatoare în mărime naturală, de care în actele următoarele, Franz, un băiat de la țară, se va îndrăgosti.

Prima reprezentație a avut loc pe 25 mai 1870 la Opera din Paris, având-o în rolul principal pe Giuseppina Bozzacchi, o tânără balerină de doar 16 ani. Succesul fulminat pe care spectacolul l-a avut a fost înnăbușit de războiul Franco-Prusac, când Parisul a fost asediat.

În timpul asedierii, balerina de origine italiană s-a stins din viață chiar în ziua când împlinea 17 ani. După încheierea conflictelor, Coppelia a fost cel mai jucat spectacol de balet la Palatul Garnier.

Ioana-Mădălina Ştefănică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Spectacol de balet la Teatrul Regina Maria”

  1. OradeaMea spune:

    Spectacolul a fost amanat.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult