Categorized | Cultură

Spectacol de balet la Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria invită publicul orădean marţi, 1 noiembrie 2011, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria la spectacol de balet COPPELIA, un spectacol care nu mai are nevoie de nicio recomandare. Pe scenă vor urca balerinii de la Compania de dans şi balet „New Dance” din oraşul italian Udine.

Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului Regina Maria din Oradea. Prețul unui bilet variind între 50 şi 70 de lei, în funcție de categoria locului.

COPPELIA  este un spectacol sentimental comic dar care are la bază două povești macabre, „Moș Ene” și „Die Pupe Păpușa” scrise de E.T.A. Hoffman Der Sandmann.

Pe scenă va apărea misteriosul doctor Coppelius care a realizat o păpușă dansatoare în mărime naturală, de care în actele următoarele, Franz, un băiat de la țară, se va îndrăgosti.

Prima reprezentație a avut loc pe 25 mai 1870 la Opera din Paris, având-o în rolul principal pe Giuseppina Bozzacchi, o tânără balerină de doar 16 ani. Succesul fulminat pe care spectacolul l-a avut a fost înnăbușit de războiul Franco-Prusac, când Parisul a fost asediat.

În timpul asedierii, balerina de origine italiană s-a stins din viață chiar în ziua când împlinea 17 ani. După încheierea conflictelor, Coppelia a fost cel mai jucat spectacol de balet la Palatul Garnier.

Ioana-Mădălina Ştefănică

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Spectacol de balet la Teatrul Regina Maria”

  1. OradeaMea spune:

    Spectacolul a fost amanat.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult