Categorized | Sport

Orădenii modeşti la Cupa României la cros

În cursul dimineții de sâmbătă platoul din Băile Felix a găzduit, în premieră națională, întrecerea atletică dotată cu Cupa României la cros. Concursul a fost şi un criteriu de selecţie pentru Campionatul European 2011, competiţie care va avea loc pe 11 decembrie, în Slovenia.

Manifestarea sportivă care a adunat la start un număr de peste 400 de concurenţi a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor în colaborare cu  CS Crişul sub egida Federaţiei Române de Atletism.

Întrecerile s-au desfăşurat la toate categoriile de vârstă: copii I, II şi III, juniori, tineret şi seniori atât la băieţi cât şi la fete.

Din păcate, la categoriile copiilor mici nu s-au întrecut prea mulţi, ceea ce denotă că atletismul românesc se află într-un regres total.

Municipiul Oradea a fost reprezentat de aproape 20 de sportivi legitimaţi de la CS Crişul, CSŞ LPS Bihorul, CSŞ CT „Mihai Viteazul”, CSŞ CN „Mihai Eminescu”. Aceştia n-au reuşit din păcate să obţină prea multe clasări în zona podiumului, doar echipa feminină de la CN Mihai Viteazu a încheiat întrecerea pe poziţia secundă.

Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Bogdan Robert (LPS Bihorul), situat pe locul III la copii II (1500 metri). Foarte aproape de podium s-a clasat Richard Natanael Urs (LPS Bihorul), care a ocupat locul IV la copii III (1200 metri). Alte clasări mulţumitoare au fost realizate de Cristian Tăut (CSŞ CN „Mihai Eminescu”) locul VII, Cătălin Florin Lascu (LPS Bihorul) locul IX, ambii la juniori III (3 km), Andreea Andrei (CSŞ CT „Mihai Viteazul”) locul VIII la junioare II (4 km), Ioan Dan Cosma (LPS Bihorul) locul XI la copii I (2000 metri).

Antrenorii federali Zsolt Gyöngyössi şi Leonida Caraiosifoglu au efectuat selecţia pentru constituirea loturilor naţionale de cros la senioare şi la juniori I, care vor reprezenta România la Campionatele Europene.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult