Categorized | Sport

Orădenii modeşti la Cupa României la cros

În cursul dimineții de sâmbătă platoul din Băile Felix a găzduit, în premieră națională, întrecerea atletică dotată cu Cupa României la cros. Concursul a fost şi un criteriu de selecţie pentru Campionatul European 2011, competiţie care va avea loc pe 11 decembrie, în Slovenia.

Manifestarea sportivă care a adunat la start un număr de peste 400 de concurenţi a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor în colaborare cu  CS Crişul sub egida Federaţiei Române de Atletism.

Întrecerile s-au desfăşurat la toate categoriile de vârstă: copii I, II şi III, juniori, tineret şi seniori atât la băieţi cât şi la fete.

Din păcate, la categoriile copiilor mici nu s-au întrecut prea mulţi, ceea ce denotă că atletismul românesc se află într-un regres total.

Municipiul Oradea a fost reprezentat de aproape 20 de sportivi legitimaţi de la CS Crişul, CSŞ LPS Bihorul, CSŞ CT „Mihai Viteazul”, CSŞ CN „Mihai Eminescu”. Aceştia n-au reuşit din păcate să obţină prea multe clasări în zona podiumului, doar echipa feminină de la CN Mihai Viteazu a încheiat întrecerea pe poziţia secundă.

Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Bogdan Robert (LPS Bihorul), situat pe locul III la copii II (1500 metri). Foarte aproape de podium s-a clasat Richard Natanael Urs (LPS Bihorul), care a ocupat locul IV la copii III (1200 metri). Alte clasări mulţumitoare au fost realizate de Cristian Tăut (CSŞ CN „Mihai Eminescu”) locul VII, Cătălin Florin Lascu (LPS Bihorul) locul IX, ambii la juniori III (3 km), Andreea Andrei (CSŞ CT „Mihai Viteazul”) locul VIII la junioare II (4 km), Ioan Dan Cosma (LPS Bihorul) locul XI la copii I (2000 metri).

Antrenorii federali Zsolt Gyöngyössi şi Leonida Caraiosifoglu au efectuat selecţia pentru constituirea loturilor naţionale de cros la senioare şi la juniori I, care vor reprezenta România la Campionatele Europene.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult