Categorized | Sanatate

Meciurile din afara terenului: crampoane în gură şi capete sparte!

OPINIE. Sunt mai bine de 30 de ani de când mă uit la sport la diferite tipuri de televizoare (alb-negru, cu lămpi, diamant sau color) dar abia după o perioadă bună am început să analizez acest fenomen. Sunt anumite sporturi de echipă care adună mult public de cele mai multe ori puţin cunoscător. Este şi cazul fotbalului românesc care a intrat în „epoca păcălelilor”. Se vorbeşte foarte mult de orice joc considerat derby, dar din păcate totul se rezumă pa partida din afara terenului.

Mai nou pe gazon nonvalorile în roş-albastru sau vişiniu au impresia că momentul lor îi face unici. Dar nu e deloc aşa, banii pe care îi câştigă doar că fac figuraţie la un astfel de aşa zis „spectacol” ar îndemna pe mulţi la sacrificii enorme.

Consider că România plăteşte fotbalul mult, dar foarte mult peste potenţialul lui actual. Mai mult, cei din jurul fenomenului vin şi vorbesc cu nonşalanţă de sume ridicol peste ceea ce poate oferi orice club când e vorba de a face unele achiziţii.

Referitor la comportamentul aşa zisului suporter al celor de la Petrolul pot să afirm că de mult spiritul de suporter adevărat este confundat cu dorinţa de a te face cunoscut în comunitatea respectivă prin a-ţi câştiga aşa zisul respect într-o faptă negativă, care nu are nimic comun cu fenomenul sportiv.

Spre surprinderea mea modul în care forţele de ordine au reacţionat a fost de-a dreptul penibil, un suporter alergând 60 de m fără a întâmpina nici un „gard” omenesc. E bine cânt totul se termină la comisii şi mai vorbim vreo două luni de un incident uitând mereu că fotbalul de pe gazon a trecut de mult în plan secund.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult