Categorized | Social

Pensionarii din PSD Bihor şi-au cerut drepturile în stradă

Aproximativ 300 de pensionari au protestat joi, 3 noiembrie 2011 în faţa Prefecturii Bihor acuzând modul în care sunt trataţi de actualul guvern. Vârstnicii au avut la ei pancarte şi au scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a lui Emil Boc cerându-i prefectului Gavrilă Ghilea să îşi dea demisia în semn de solidaritate.

Anunţat încă din marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, protestul pensionarilor a scos în stradă peste 300 de vârstnici. Dacă sindicaliştii din Bucureşti alesesră cu câteva luni în urmă să protesteze pe „dansul pinguinului”, pensionarii bihoreni au furat din tehnicile PRM-ului protestând pe cântece patriotice.

S-a scandat „Noi suntem poporul jos cu dictatorul”, „Băsescu şi gaşca lui teroriştii neamului”, „Ruşine să vă fie” şi „Raiul PDL-ist lagărul nazist”. Pe pancarte erau mai multe lozinci precum „Jos guvernul”, „Hoţii”, „Nu sacrificaţi pensionarii”, „Noi ne vom stinge pe cale naturală, iar voi veţi pieri prin voinţa populară”, „Mafia şi hoţia au subjugat România” sau „Voi cu avuţia noi cu sărăcia”.

Printre protestatri s-a aflat şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang care a declarat:

„În România lucrurile nu se pot rezolva decât ieşind în stradă. După toate loviturile pe care oamenii în vârstă le-au primit, acum Traian Băsescu spune că pensiile şi salariile vor îngheţa anul viitor.

Toate sondajele spun că acest guvern nu mai reprezintă pe nimeni şi că Traian Băsescu ar trebui să plece dar nu se face nimic”.

În jurul orei 14:30 o delegaţie compusă din pensionari ai PSD Bihor au dus un memoriu prefectului Gavrilă Ghilea, preşedintelui CJ Bihor Radu Ţîrle şi conducerii judeţene a PDL.

Au cerut demisia Prefectului

În documentul depus la Prefecturp, protestatarii au cerut creșterea nivelului de trai al pensionarilor prin acordarea unor drepturi bănești mai mari și prin îmbunătățirea condițiilor din spitale.

Prefectul județului Bihor i-a asigurat pe reprezentanții Comitetului de Organizare al Pensionarilor PSD că va înainta memoriul Guvernului. Gavrilă Ghilea a declarat în fața delegatiei că înțelege problemele protestatarilor, că recunoaște că situația economico-financiară este una dificilă și că „manifestul va fi înaintat Guvernului și i se va acorda atenția cuvenită” .

Totodată  a specificat că în ceea ce privește condițiile din spitale, pe care le-au reclamat protestatarii, acestea i se par neîndreptățite, considerând că „în Bihor, dotarea spitalelor și condițiile  oferite au crescut foarte mult în ultimii ani”.

„Dacă problemele pe care vi le aducem în atenţie nu pot fi rezolvate atunci daţi-vă demisia”

a concluzionat Ioan Chivari, vicepreşedintele organizaţiei de pensionari a PSD Bihor.

Prefectul a ocolit să dea un răspuns dar a promis să trimită memoriul la Guvern.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult