Categorized | Social

Pensionarii din PSD Bihor şi-au cerut drepturile în stradă

Aproximativ 300 de pensionari au protestat joi, 3 noiembrie 2011 în faţa Prefecturii Bihor acuzând modul în care sunt trataţi de actualul guvern. Vârstnicii au avut la ei pancarte şi au scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a lui Emil Boc cerându-i prefectului Gavrilă Ghilea să îşi dea demisia în semn de solidaritate.

Anunţat încă din marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, protestul pensionarilor a scos în stradă peste 300 de vârstnici. Dacă sindicaliştii din Bucureşti alesesră cu câteva luni în urmă să protesteze pe „dansul pinguinului”, pensionarii bihoreni au furat din tehnicile PRM-ului protestând pe cântece patriotice.

S-a scandat „Noi suntem poporul jos cu dictatorul”, „Băsescu şi gaşca lui teroriştii neamului”, „Ruşine să vă fie” şi „Raiul PDL-ist lagărul nazist”. Pe pancarte erau mai multe lozinci precum „Jos guvernul”, „Hoţii”, „Nu sacrificaţi pensionarii”, „Noi ne vom stinge pe cale naturală, iar voi veţi pieri prin voinţa populară”, „Mafia şi hoţia au subjugat România” sau „Voi cu avuţia noi cu sărăcia”.

Printre protestatri s-a aflat şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang care a declarat:

„În România lucrurile nu se pot rezolva decât ieşind în stradă. După toate loviturile pe care oamenii în vârstă le-au primit, acum Traian Băsescu spune că pensiile şi salariile vor îngheţa anul viitor.

Toate sondajele spun că acest guvern nu mai reprezintă pe nimeni şi că Traian Băsescu ar trebui să plece dar nu se face nimic”.

În jurul orei 14:30 o delegaţie compusă din pensionari ai PSD Bihor au dus un memoriu prefectului Gavrilă Ghilea, preşedintelui CJ Bihor Radu Ţîrle şi conducerii judeţene a PDL.

Au cerut demisia Prefectului

În documentul depus la Prefecturp, protestatarii au cerut creșterea nivelului de trai al pensionarilor prin acordarea unor drepturi bănești mai mari și prin îmbunătățirea condițiilor din spitale.

Prefectul județului Bihor i-a asigurat pe reprezentanții Comitetului de Organizare al Pensionarilor PSD că va înainta memoriul Guvernului. Gavrilă Ghilea a declarat în fața delegatiei că înțelege problemele protestatarilor, că recunoaște că situația economico-financiară este una dificilă și că „manifestul va fi înaintat Guvernului și i se va acorda atenția cuvenită” .

Totodată  a specificat că în ceea ce privește condițiile din spitale, pe care le-au reclamat protestatarii, acestea i se par neîndreptățite, considerând că „în Bihor, dotarea spitalelor și condițiile  oferite au crescut foarte mult în ultimii ani”.

„Dacă problemele pe care vi le aducem în atenţie nu pot fi rezolvate atunci daţi-vă demisia”

a concluzionat Ioan Chivari, vicepreşedintele organizaţiei de pensionari a PSD Bihor.

Prefectul a ocolit să dea un răspuns dar a promis să trimită memoriul la Guvern.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult