Categorized | Sport

Câştigă şi când evoluează mai modest. CSM Oradea – CS Otopeni 77-68

Seria partidelor cu rezultate pozitive este continuată de baschetbaliştii de la CSM Oradea care au câștigat meciul disputat împotriva lui CS Otopeni în prologul etapei a 7-a din sezonul regulat al Diviziei A. Întâlnirea desfăşurată în Arena Antonio Alexe din Oradea, a fost dominată de la un capăt la celălalt, în final gazdele reuşind să se impună cu scorul de 77-68. Deşi, trebuie să recunoaştem, baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au făcut o partidă mai modestă.

Debutul întâlnirii a fost unul extrem de echilibrat în care oaspeții s-au instalat la conducere arătând că au venit la Oradea cu gânduri seriose de a pune reale probleme.

Bihorenii încep să revină în joc graţie unui colectiv în care dacă Maric se bucură de o atenţie deosbeită, ceilalţi jucători Pesic, Lupusavei sau Topchov şi-au demonstrat din nou valoarea.

Primul sfert se încheie cu un minim avantaj, scor 18-12. Și sfertul secund s-a desfăşurat în aceeaşi notă cu menţiunea că de astă dată orădenii au fost mult mai concentraţi, în special pe faza de apărare, unde s-au suplinit cu brio unii pe alţii. Scor la sfert 17-17.

Debutul părţii a doua a aparţinut în totalitate organizatorilor care aveau să puncteze prin Topcov și Pesic pentru o diferenţă de şapte puncte, nu foarte liniştitoare în dauna unui adversar care era mereu preocupat să revină în joc.

De altfel, ilfoveanul Scott cu 21 de puncte marcate, nu s-a împăcat niciodată cu înfrângerea fiind mai mereu în atenţie când trebuia să îşi ajute echipa. Acelaşi rezultat de egalitate 17-17, care rar se poate întâlni într-un joc.

Întâlnirea avea să decidă învingătorul în ultimul sfert când orădenii au forţat doar atât cât a fost nevoie, la un moment dat fixând un parţial de 16-3 pe tabela de marcaj care avea să facă diferenţa. Ultima parte a jocului a aparţinut lui Santana & co. care au încercat doar să mai reducă din diferenţa de zece puncte.

Sasha Topcov a avut 21 puncte, 4 recuperări, Gediminas Navickas a terminat cu 18 puncte, iar Milos Pesic a bifat 17 puncte și 6 recuperări pentru învingători.

Orădenii rămân neînvinşi în acest sezon pe propriul teren consolidându-şi totodată locul al treilea în clasament până când vor juca şi celelalte echipe.

CSM Oradea: Lupusavei 3 puncte (1×3 puncte), Maric 5, Pesic 17 (3), Topchov 21, Navickas 18 (2), Lazar 4, Markivic 8. Antrenor: Cristian Achim.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult