Categorized | Sport

Câştigă şi când evoluează mai modest. CSM Oradea – CS Otopeni 77-68

Seria partidelor cu rezultate pozitive este continuată de baschetbaliştii de la CSM Oradea care au câștigat meciul disputat împotriva lui CS Otopeni în prologul etapei a 7-a din sezonul regulat al Diviziei A. Întâlnirea desfăşurată în Arena Antonio Alexe din Oradea, a fost dominată de la un capăt la celălalt, în final gazdele reuşind să se impună cu scorul de 77-68. Deşi, trebuie să recunoaştem, baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au făcut o partidă mai modestă.

Debutul întâlnirii a fost unul extrem de echilibrat în care oaspeții s-au instalat la conducere arătând că au venit la Oradea cu gânduri seriose de a pune reale probleme.

Bihorenii încep să revină în joc graţie unui colectiv în care dacă Maric se bucură de o atenţie deosbeită, ceilalţi jucători Pesic, Lupusavei sau Topchov şi-au demonstrat din nou valoarea.

Primul sfert se încheie cu un minim avantaj, scor 18-12. Și sfertul secund s-a desfăşurat în aceeaşi notă cu menţiunea că de astă dată orădenii au fost mult mai concentraţi, în special pe faza de apărare, unde s-au suplinit cu brio unii pe alţii. Scor la sfert 17-17.

Debutul părţii a doua a aparţinut în totalitate organizatorilor care aveau să puncteze prin Topcov și Pesic pentru o diferenţă de şapte puncte, nu foarte liniştitoare în dauna unui adversar care era mereu preocupat să revină în joc.

De altfel, ilfoveanul Scott cu 21 de puncte marcate, nu s-a împăcat niciodată cu înfrângerea fiind mai mereu în atenţie când trebuia să îşi ajute echipa. Acelaşi rezultat de egalitate 17-17, care rar se poate întâlni într-un joc.

Întâlnirea avea să decidă învingătorul în ultimul sfert când orădenii au forţat doar atât cât a fost nevoie, la un moment dat fixând un parţial de 16-3 pe tabela de marcaj care avea să facă diferenţa. Ultima parte a jocului a aparţinut lui Santana & co. care au încercat doar să mai reducă din diferenţa de zece puncte.

Sasha Topcov a avut 21 puncte, 4 recuperări, Gediminas Navickas a terminat cu 18 puncte, iar Milos Pesic a bifat 17 puncte și 6 recuperări pentru învingători.

Orădenii rămân neînvinşi în acest sezon pe propriul teren consolidându-şi totodată locul al treilea în clasament până când vor juca şi celelalte echipe.

CSM Oradea: Lupusavei 3 puncte (1×3 puncte), Maric 5, Pesic 17 (3), Topchov 21, Navickas 18 (2), Lazar 4, Markivic 8. Antrenor: Cristian Achim.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult