Categorized | Social

Denisa Pantelie, fetița cu „gaură” în inimă, are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor

Denisa Pantelie este lumina ochilor mamei sale, Anita, care o crește fără tatăl care le-a abandondat încă de la nașterea fetiţei. Desi în luna noiembrie Denisa va împlini șapte ani, vârstă la care alți copii învață abecedarul, micuța nu a rostit până acum cuvântul mamă si nici nu a văzut-o sau auzit-o pe cea care i-a dat viață. De vină pentru „distanța“ dintre cele două este boala nemiloasă de care suferă, popular spus, are o „gaură“ la nivelul inimii. Medicii consideră că problemele Denisei au fost cauzate de faptul că, în timpul sarcinii, mama sa Anita, care la acea vreme avea doar 20 de ani, s-a îmbolnăvit de rubeolă.

Faptul că Denisa a supravietuit până la această vârstă reprezintă un miracol în sine, având în vedere pronosticul sumbru dat de medicii care au diagnosticat-o cu canal atrioventricular deschis, la câteva luni de la nastere.

La această minune au contribuit în ultimii ani persoane din toată tara, care au făcut donatii, impresionate de puterea acestei familii de a merge mai departe, cu sperantă, în ciuda tuturor obstacolelor.

„Asociatia a aflat de cazul Denisei în urmă cu trei ani, iar de atunci a sprijinit-o în permanentă, iar în luna aprilie a acestui an ajutat-o să obtină suma de 18.360 euro de la Ministerul Sănătătii si Directia de Sănătate Publică Bihor, pentru a fi operată la inimă în Spitalul Reunit din Bergamo, Italia.

La prima consultatie, din luna iunie, din Italia, medicii au spus că Denisa are nevoie de timp si tratament medicamentos care să-i reducă tensiunea pulmonară, pentru a fi pregătită pentru operatia pe cord”

se precizează într-un comunicat al Asociației PITICOT.

La sfârsitul lunii septembrie, Denisa a ajuns din nou în fata medicilor italieni, care i-au făcut două cataterisme prin care au închis acel canal care este situat în afara inimii, pe artera care face legătura între inimă si plămân, si din cauza căruia Denisa are hipertensiune pulmonară.

Hipertensiunea este de altfel si motivul pentru care medicii din România au refuzat să o opereze pe Denisa.

„Practic, această operatie a fost făcută pentru a o pregăti pe Denisa pentru operatia care va avea loc la data de 24 ianuarie 2012, când îi va fi închisă gaura de la inimă“

a explicat mama fetiție, Anita. Femeia este foarte optimistă si este convinsă că, după ce Denisa va avea o inimă sănătoasă, îi vor putea fi rezolvate si problemele de vedere si auz.

Medicamente de 7.000 de lei pe lună

Asociaţia PITICOT a ajutat-o pe Denisa cu cele două drumuri în Italia (toate cheltuielile de transport), iar la cel de-al doilea drum a beneficiat şi de sprijinul Asociaţiei EOS din Italia, care i-a asigurat Denisei cazarea acolo.

Denisa s-a întors din Italia la mijlocul lunii octombrie, iar de atunci doarme mult mai bine noaptea, fiind mult mai linistită, gratie protezei care i-a fost pusă la inimioară si care i-a redus hipertensiunea pulmonară.

„Medicii i-au prescris un tratament care costă 7.000 de lei pe lună“

a spus Anita, îngrozită că s-ar putea să fie obligată să o priveze pe fiica sa de medicamentele care o pot salva.  Având în vedere faptul că Anita, Denisa si mama Anitei locuiesc într-o uscătorie de bloc si trăiesc din aproximativ 600 de lei pe lună, costurile medicamentelor şi interventiei chirurgicale sunt imposibil de acoperit pentru ele.

Persoanele care vor să sprijine Asociatia Piticot în demersurile pe care aceasta le face pentru a-i da Denisei sansa la o viată normală pot face donatii în contul Asociatiei Piticot, Cont Bancar nr.  RO82BTRL00501205i98626XX – Cont în Lei sau RO57BTRL00504205i98626XX – Cont în Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Denisa Pantelie.

Cei interesati pot contacta asociatia la următoarele date de contact: Lavinia Catrinar, telefon 0728-270-876 si e-mail lavinia@piticot.org si Dorel Puchianu, telefon 0728.572.879, dorel@piticot.org. Mai multe informatii despre Denisa si despre Asociatia Piticot găsiti pe site-ul: www.piticot.org.

Asociatia „Institutul Român Pentru Ajutorarea Copiilor Aflati în Dificultate”, care poartă numele „PITICOT“, este o asociatie non-profit, care îsi propune să acorde ajutor copiilor bolnavi, cu dizabilităti, săraci, precum si oricărui copil aflat în dificultate, prin toate mijloacele materiale, financiare, morale si spirituale.

Pe scurt, din anul 2008 până în prezent asociația a reusit cu sprijinul sponsorilor să ajutăm peste 300 de copii nevoiasi, cu bunuri alimentare, si peste 20 de copii grav bolnavi, care au beneficiat de sprijin financiar. În 2010 PITICOT a realizat donatii în valoare totală de 24.296 lei, iar în 2011, până în prezent, a donat 28.220 lei către copiii grav bolnavi înscrisi în asociatie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult