Categorized | Sport

Cupa Municipiului la baschet fete, debutează marţi

Începând de marţi, 8 noiembrie, timp de mai multe săptămâni în sala de jocuri sportive de la Oltea Doamna va avea loc Cupa Municipiului Oradea la baschet gimnazial. Întrecerea este deocamdată rezervată fetelor dar va fi organizată şi una pentru băieţi.

Obişnuita conferinţă de presă săptămânală care are loc la Direcţie Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor a avut ca subiect principal baschetul juvenil feminin orădean. Ca de obicei au fost prezenţi Sorin Buhaş directorul instituţiei, Korodi Iosif şi Mirela Casseti inspectori de specialitate.

La ediţia din acest an a Cupei Municipiului Oradea la baschet gimnazial s-au înscris şapte echipe împărţite în două grupe şi anume, Grupa A Şcoala Generală 11, Şcoala Dacia, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Grupa B Liceul Ady Endre, Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Şcoala Nicolae Bălcescu, Şcoala Oltea Doamna.

Se va juca după regulamentul Federaţiei Române de Baschet şi anume fiecare cu fiecare în grupe ocupantele primelor două locuri jucând pentru medalii în cruce.

De menţionat că sunt acceptaţi doar jucători de la o anumită şcoala, legitimaţi sau nelegitimaţi încadraţi în unitatea de învăţământ respectivă.

Cel mai probabil pe data de 6 decembrie va avea loc finalele şi festivitatea de premiere la care vor fi acordate diplome, cupe, medalii precum şi premii constând în materiale sportive.

În cel mai scurt timp va fi făcut public şi programul rezervat băieţilor.

„Fiecare trebuie să-şi asigure responsabilităţile în ceea ce face”

Referitor la problemele personale cu care se confruntă George Tarnoveţchi, poloistul orădean arestat pentru 20 de zile în urma unei tentative de jaf, Sorin Buhaş a spus că îi pare rău.

„Sincer este un incident regretabil care îi va marca cariera definitiv, pentru că a greşit decisiv. L-am urmărit din perioada când evolua pentru Crişul Oradea şi când a făcut pasul spre echipa de seniori.

Este adevărat că era un tânăr de mare perspectivă şi putem spune chiar o speranţă. Din păcate galeriile vieţii nu le putem coordona exact aşa cum dorim noi.

Normal e ca fiecare dintre noi să fie responsabil pentru faptele sale şi să-şi asigure responsabilitatea. În aşa fel încât să fie egali în faţa legii. Din păcate influenţa negativă şi unele vicii te împing spre nişte gesturi total neaşteptate”

a declarat Sorin Buhaş.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult