Categorized | Social

Alte 11 străzi vor fi modernizate în cartierul Tokai din Oradea la sfârşitul primului trimestru al anului viitor

Municipalitatea a finalizat în această săptămână, tema de proiectare necesară modernizării a 11 străzi din cartierul Tokai (zona sud-estică a municipiului Oradea). Lucrările vor consta în asfaltarea străzilor, a trotuarelor şi a acceselor aferente, începerea efectivă a lor fiind estimată pe sfârşitul trimestrului I din anul 2012

Străzile cuprinse în proiect sunt: strada Aiudului, strada Timişoarei, strada Sibiului, strada Recoltei, strada Câmpului, strada Prepeliţei, strada Spicului, strada Bega, strada Odessei, strada Scânteia şi strada Pandurilor.

Modernizarea acestor străzi este necesară pentru a putea fi create condiţii de siguranţă atât pentru pietoni, cât şi pentru mijloacele de transport.

Anterior începeri lucrărilor de modernizare, Compania de Apă va executa lucrări de canalizare pluvială (acolo unde aceasta nu exista). Astfel, canalizarea pluvială va trebui realizată pe străzile: Aiudului, Timişoarei, Spicului, Odessei, Prepeliţei şi Pandurilor.

Totodată, în paralel cu lucrările de asfaltare, Compania de Apă va executa lucrări de aducere la cotă a căminelor existente.

Lucrările de modernizare vor consta în asfaltarea străzilor, a trotuarelor, dar şi a acceselor aferente.

În continuare, urmează întocmirea studiului de fezabilitate şi obţinerea avizelor. Indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate vor fi supuşi aprobării Consiliului Local până la sfârşitul acestui an.

După aprobarea acestor indicaori, se va trece la întocmirea proiectului tehnic, şi apoi la organizarea procedurilor de achiziţie publică, începerea efectivă a lucrărilor fiind estimată pe sfârşitul trimestrului I, începutul trimestrului II din anul 2012.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4420 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult