Categorized | Sport

Cotonogeli și hoție cu tușierii în fotbalul mic din Bihor

Probleme grave în fotbalul bihorean. Aşa susţin oficialii clubului Poiana Budureasa, care afirmă că, „ajutați” de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, au fost „măcelăriţi” la Avram Iancu, în ultima etapă de campionat din Liga a IV-a.

Oficialii clubului Poiana Budureasa, preşedintele Ioan Viorel Făşie şi antrenorul Sandu Balaj, au ieşit la  rampă şi au acuzat joi, 10.11.2011, într-o conferinţă de presă, neregulile care se produc în fotbalul bihorean, la nivelul Ligii a IV-a.

„Nu se poate aşa ceva. Ne-am întors cu 300 de ani în urmă, sunt jucători care nu mai vor să joace,  au familie şi le este frică să nu se nenorocească”

a afirmat şi antrenorul Sandu Balaj.

Concret, în jocul din etapa a XII-a din cadrul campionatului Ligii a IV-a Team Sport, din weekendul trecut, dintre Victoria Avram Iancu şi Poiana Budureasa, oficialii formaţiei oaspete susţin că a fost haos.

„Ambii tuşieri, Stelian Dem şi Adrian Pal, şi-au bătut joc de noi şi de arbitrul de centru Marius Omuţ, ridicând fanionul la aproape orice atac al nostru, chiar şi când porneam din propriul teren.

Au fost o serie de offside-uri semnalizate eronat în prima repriză, cu grămada, nici nu mai ştiu câte.

La orice atac al nostru se ridica fanionul, le-am şi spus jucătorilor să joace individual, de unii singuri când trec jumătatea terenului, pentru că nu mai aveam altă soluţie, arbitrul Stelian Dem, ne-a călcat practic în picioare prin prestaţia pe care a avut-o”

susţine Sandu Balaj, care a dorit totuşi să-l felicite pe central, Marius Omuţ,

„care este profesionist, a încercat să-şi vadă de treabă, dar nu putea trece peste semnalizările tuşieruilor, fiindcă atmosfera din tribună şi de pe lângă teren era foarte tensionată, era posibil să se ajungă la violenţă.

După mine au aruncat oricum cu sticle de bere, era cât pe aici să mă lovească una, a trecut puţin pe lângă capul meu. Aşa s-a întâmplat la Avram Iancu şi anul acesta şi anul trecut şi în urmă cu doi ani”

mai susţine antrenorul celor de la Poiana Budureasa, care a afirmat că tocmai de aceea, fiindcă ştiau ce-i aşteaptă, au cerut o brigadă de arbitri experimentată.

Arbitraj cu dedicație

Răspunsul la solicitarea unei brigazi experimentate la acest meci a fost unul în bătaie de joc, după cum mai susţin oficialii echipei oaspete de la acel meci.

„Cornel Pantea, când i-am solicitat acest lucru, a zis că nu ne pricepem la arbitraj, că dacă dorim arbitrii să vorbim cu primarul de la noi, să facă un curs de arbitraj unde să ne şcolim arbitrii”

susţine preşedintele Făşie.

Acesta mai spune că şi observatorul jocului, Ioan Pirtea a avut o contribuţie la această nedreptate, fiindcă nu a consemnat nimic în raportul pe care l-a întocmit.

„Nu se poate aşa ceva, am trei oameni pe care i-am pierdut pentru jocurile viitoare, la ce lovituri au primit în teren de la adversari, loviţi cu brutalitate ca între primitivi, unul dintre aceştia, care este şi profesor de educaţie fizică mi-a zis că se gândeşte să se retragă, fiindcă nu vrea să se nenorocească.

Apoi, maniera de arbitraj, în special a celor doi tuşieri, cu precădere a lui Stelian Dem,  plus atmosfera din preajma terenului de joc,  care au imflamat spiritele, am fost ameninţaţi, s-a aruncat cu diferite obiecte, sticle de bere după noi, pe mine era să mă lovească una în cap. Aceşti spectatori, aflaţi în stare de ebrietate, loveau cu bâtele în gard tot timpul.

Nu a existat oameni de ordine. Vă daţi seama, de aceea îl înţelegem şi pe centralul Omuţ, fiindcă dacă trecea peste semnalizările tuşierilor era probabil bătut şi el. După toate acestea observatorul să nu scrie nimic în raport, e ceva incredibil”

a ţinut să mai declare antrenorul Sandu Balaj.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult