Categorized | Sport

FC Bihor a câştigat şi a trecut peste Luceafărul Felix în clasament

FC Bihor a încheiat cu o victorie turul de campionat. Sâmbătă, în cadrul rundei a XV-a, ultima din prima jumătate a competiţiei, formaţia orădeană a învins pe teren propriu echipa FC Olt, cu scorul de 2-0. Ambele goluri au fost înscrise în prima repriză, prin Sfârlea, în minutul 5, şi Birtalan, în minutul 41. Cealaltă echipă a judeţului Luceafărul Felix pierdut pe final meciul de la Târgovişte cu Chindia.

Partida a început dinamic, jucătorii fiind impulsionaţi şi de frigul de afară, care i-au făcut să joace mai alert. FC Bihor a început bine jocul şi încă din debut a reuşit să înscrie. În minutul 5, Florin Pop a primit o pasă în adâncime, Bugiu l-a oprit, respingând până la Sfârlea, care a tras apoi de la 16 metri peste portarul oaspeţilor.

După alte ocazii, în minutul 41, FC Bihor îşi măreşte avantajul. Birtalan, găsit bine la 16 metri de poarta olteană, a tras plasat de la 16 metri în vinclul stâng al porţii lui Bugiu, ducând scorul la 2-0.

În repriza a doua, jocul a început într-o anumită stare de echilibru, cu „roş-albaştrii” stăpâni pe dispută, dar cu replici tăioase ale oaspeţilor. Cu toate acestea nu s-a mai înscris, astfel că formaţia orădeană şi-a adjudecat o victorie pe deplin meritată care o plasează, la final de tur pe locul IX, cu 20 de puncte.

La finalul jocului, antrenorul Stelian Farcău a declarat:

„Sunt mulţumit că am reuşit să încheiem turul de campionat cu o victorie. A fost un tur de campionat cu trei antrenori, cu fluctuaţii mari de la o etapă la alta.

Nu-i uşor, odată ce ai promovat în Liga I, să revii în Liga a II-a, cu două echipe foarte bune, una Poli Timişoara, care a venit după ce a ocupat un loc de Liga Campionilor, iar Gloria Bistriţa, care a încheiat campionatul trecut pe o poziţie de neretrogradare.

Este un campionat strâns, cele două echipe venite din primul eşalon dându-i o dificultate şi mai mare. Până la urmă, diferenţa a făcut-o atitudinea jucătorilor”.

FC Bihor: Pogacsics – Oltean, Muscă (cpt.), Petrache, Diarra – Selagea, Danci (min. 77 M. Popa), Sfârlea (min. 70 Bârză) – Florean (min. 57 Sorian), Birtalan, Fl. Pop.

FC Olt: Bugiu – Bogdanovici,A. Ignat, Lengyel, Giurcă- Huţanu, Al. Pavel (cpt.), Vâlcică, A. David – Dragalina, Hallmen

 

Luceafărul învinsă pe final la Târgovişte

 

Meciul de la Târgovişte cu Chindia nu a fost presărat cu prea multe evenimente. Orădenii au pierdut la fel cum au câştigat mai multe dintre partidele considerate mari surprize, pe final.

În prima repriză singura fază notabilă a fost înlocuirea orădeanului Mihuţ cu Blănaru, în minutul 18. Şi repriza a doua a început tot cu o înlocuire Ghilea ieşind de pe teren în minutul 46, înlocuit de Lupuţ.

Cu patru minute înainte de final gazdele au dat primul gol, Ionuţ Radu şutând sec din şase metri. Nici nu au apucat să se trezească bine jucătorii Luceafărului că echipa din Târgovişte s-a şi distanţat la două goluri. În minutul 88 Verdeş a prins un şut de zile mari şi a trimis mingea în plasă de la 30 de metri.

2-0 pentru Chindia şi FC Bihor trece în clasament în faţa Luceafărului la diferenţă de un punct.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult