Categorized | Social

Primăria Oradea va moderniza Piața Mare de lângă Cetate

Administraţia Domeniului Public a Primăriei Oradea va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru modernizarea Pieţei Cetate. Pe lângă lucrările de reparații și modernizare a halei proiectul mai prevede și acoperirea spațiului asfaltat din spatele acesteia cu o copertină de metal și are o valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei.

În prezent piaţa Cetate are o hală agroalimentară, spaţii comerciale şi platforme asfaltate. Clădirea dispune de pardoseli de beton şi asfalt, tâmplărie metalică şi lemn, instalaţie de alimentare cu energie electrică şi parţial de alimentare cu apă şi canalizare.

În proiectul de hotărâre sunt propuse lucrările de reparaţii, care păstrează destinaţia actuală a halei, însă propune o nouă sectorizare a spaţiului din interiorul halei.

Astfel, lucrările de modernizare ar consta în: înlocuirea pardoselii existente, reparaţii la tencuieli interioare, înlocuirea tâmplăriei metalice existente cu tâmplărie PVC, realizarea lucrărilor de zugrăveli şi vopsitorii, înlocuirea reţelei interioare de alimentare cu energie electrică, înlocuirea reţelei de alimentare cu apă şi canalizării menajere interioare precum şi montarea unei instalaţii de paratrăsnet pe hală.

Valoarea investiţiei este de 570.459 lei, finanţarea investiţiei realizându-se din sursele proprii ale Administraţiei Domeniului Public.

Copertină metalică peste tarabe

Conform municipalității, se are în vedere şi realizarea unei copertine pe structură metalică spaţială cu tramă pentru suprafaţa utilizată în prezent pentru comercializarea fructelor şi legumelor.

Suprafaţa asfaltată din Piaţa Cetate care va fi acoperită pe o suprafaţă de 2497 mp va permite  păstrarea numărului de mese existente, asigurarea spaţiului de circulaţie auto în jurul acesteia precum şi asigurarea confortului  necesar vânzătorilor şi cumpărătorilor.

Această investiţie de asemenea va fi finanţată din sursele proprii ale Administraţiei, iar valoarea acesteia este de 993.612 lei. Cele două investiţii vor fi supuse Consiliului Local la şedinţa din 29 noiembrie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult