Categorized | Social

Primăria Oradea va moderniza Piața Mare de lângă Cetate

Administraţia Domeniului Public a Primăriei Oradea va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru modernizarea Pieţei Cetate. Pe lângă lucrările de reparații și modernizare a halei proiectul mai prevede și acoperirea spațiului asfaltat din spatele acesteia cu o copertină de metal și are o valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei.

În prezent piaţa Cetate are o hală agroalimentară, spaţii comerciale şi platforme asfaltate. Clădirea dispune de pardoseli de beton şi asfalt, tâmplărie metalică şi lemn, instalaţie de alimentare cu energie electrică şi parţial de alimentare cu apă şi canalizare.

În proiectul de hotărâre sunt propuse lucrările de reparaţii, care păstrează destinaţia actuală a halei, însă propune o nouă sectorizare a spaţiului din interiorul halei.

Astfel, lucrările de modernizare ar consta în: înlocuirea pardoselii existente, reparaţii la tencuieli interioare, înlocuirea tâmplăriei metalice existente cu tâmplărie PVC, realizarea lucrărilor de zugrăveli şi vopsitorii, înlocuirea reţelei interioare de alimentare cu energie electrică, înlocuirea reţelei de alimentare cu apă şi canalizării menajere interioare precum şi montarea unei instalaţii de paratrăsnet pe hală.

Valoarea investiţiei este de 570.459 lei, finanţarea investiţiei realizându-se din sursele proprii ale Administraţiei Domeniului Public.

Copertină metalică peste tarabe

Conform municipalității, se are în vedere şi realizarea unei copertine pe structură metalică spaţială cu tramă pentru suprafaţa utilizată în prezent pentru comercializarea fructelor şi legumelor.

Suprafaţa asfaltată din Piaţa Cetate care va fi acoperită pe o suprafaţă de 2497 mp va permite  păstrarea numărului de mese existente, asigurarea spaţiului de circulaţie auto în jurul acesteia precum şi asigurarea confortului  necesar vânzătorilor şi cumpărătorilor.

Această investiţie de asemenea va fi finanţată din sursele proprii ale Administraţiei, iar valoarea acesteia este de 993.612 lei. Cele două investiţii vor fi supuse Consiliului Local la şedinţa din 29 noiembrie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult