Categorized | Social

Vechi dar noi. OTL vrea să cumpere patru tramvaie second-hand

Pentru că 85% dintre tramvaiele din depoul OTL sunt foarte uzate, se defectează des şi piesele pentru ele sunt foarte scumpe reprezentanţii regiei au decis să propună municipalităţii achiziţionarea a patru tramvaie. Acestea vor fi tot de tip Tatra şi vor costa în total 60 de mii de euro. Consiliul Local urmează să aprope achiziţionarea lor în şedinţa de marţi, 29 noiembrie.

Parcul de tramvaie din dotarea OTL SA este constituit în proporţie de 85% din tramvaie de tip TATRA, adică 43 de tramvaie de acest tip, care au o vechime cuprinsă între 30-43 de ani, iar o bună parte dintre acestea se confruntă cu o uzură avansată.

Desele defecţiuni tehnice ale tramvaielor şi cheltuielile de întreţinere mari ale acestora au determinat Oradea Transport Local SA să caute modalităţi optime de efectuare a reparaţiilor capitale şi de modernizare a tramvaielor.

Datorită faptului că piesele noi pentru tramvaiele defecte sunt foarte scumpe, în această vară directorul tehnic, şeful de secţie şi şeful de atelier din cadrul OTL s-au deplasat în Germania pentru a studia ofertele de tramvaie existente.

Au fost găsite 4 tramvaie de tip TATRA, la preţul de aproximativ 15.000 de euro garnitura, a căror achiziţie a fost propusă Consiliului Local Oradea.

 

La ofertă

 

În cazul în care consilierii la şedinţa din luna noiembrie vor aproba achiziţionarea acestor tramvaie, OTL ar primi încă un vagon alături de cele 4 vagoane oferite, precum şi alte obiecte pentru repararea celorlalte tramvaie.

„În cazul în care Consiliul Local aprobă achiziţia iar tramvaiele vor sosi în Oradea, OTL SA va propune ca alte 4 tramvaie uzate din cadrul parcului de tramvaie să fie casate, urmând ca ele să se folosească drept piese de schimb pentru reparaţia celorlalte tramvaie.”

a spus directorul OTL Csuzi Istvan.

Valoarea achiziţiei va fi de maxim 60.000 de euro, sumă la care se vor adăuga cheltuielile de transport ale tramvaielor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult