Categorized | Editorial

USL pierde imagine pe mâna PSD-ului

Deşi nu au fost puţini cei care s-au pronunţat împotriva alianţei dintre PSD şi PNL atunci când aceasta s-a făcut, scandalul Geoană pare a le fi dat din nou apă la moară contestatarilor. Deficitul de imagine al liberalilor, deveniţi peste noapte aliaţii social-democraţilor sau, mai binse spus, aruncarea cu noroi în istoria PNL şi în memoria celor cărora le-au putrezit oasele prin închisorile comuniste doar pentru a-şi păstra opţiunile liberale, începe să se vadă din ce în ce mai mult.

Imberbul Victor Ponta s-a supărat „ca prostul pe sat” şi a dat o mână de ajutor PDL-ului să cîştige a doua funcţie ca importanţă în stat, după cea a Preşedintelui.

Indiferent de cum încearcă amicii din PSD sau cei din PNL să mascheze neghiobia, un lucru este clar: prin ceea ce i-au făcut lui Geaonă au pierdut enorm la capitolul imagine. În fapt, nu ştiu ce a contat mai mult la scrutinul precedent, omul Mircea Geoană, partidul din care făcea parte sau faptul că era opozant al actualului preşedinte.

Ajunge însă să împărţim toate cele trei argumente ca să înţelegem că o parte dintre voturi pentru preşedenţia României s-au pierdut definitiv pentru USL.

Nici Geoană nu s-a comportat prea diplomatic în acest scandal deşi se spunea că diplomaţia era una dintre calităţile lui foarte. Încolţit de „prietenii” social-democraţi a enumerat mai întâi cât de multe lucruri a făcut el pentru PSD din funcţia de preşedinte al Senatului pentru ca, mai apoi, atunci când a fost tras pe linie moartă, să clameze peste tot că a fost un preşedinte care şi-a respectat funcţia fiind „obiectiv” şi „independent”.

În plus, lipsit de eleganţă a făcut mai multe acuze la adresa colegilor din PSD avertizând că aceştia vor pierde funcţia de preşedinte al Senatului. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Probabil fostul candidat la preşedinţie îşi va face un alt partid care în mod cert va fura din electoratul USL-ului şi va aduna o mulţime de alţi votanţi nehotărâţi. Suficient cât să echilibreze forţele între putere şi opoziţie şi să mai dea o şansă la guvernare PDL-ului.

Este curios cum nimeni din USL nu s-a gândit la aceste lucruri şi cum au aprobat, cu ochii închişi, propunerea lui Victor Ponta. Rămâne de văzut cât va dăuna acest scandal USL-ului şi ce va face mai departe Geaonă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult