Categorized | Social

Municipalitatea se pregăteşte de iarnă

Marţi, 29 noiembrie, a avut loc la Primăria Oradea, întrunirea membrilor Comandamentului pentru Deszăpezire, condus de viceprimarul Gheorghe Carp. Cu această ocazie s-au stabilit priorităţile pe care Comandamentul le va avea, odată cu primele căderi de zăpadă, însoţite de îngheţ.

Acţiunile de prevenire şi combatere a urmărilor fenomenelor meteorologice specifice iernii se vor desfăşura în funcţie de intensitatea acestora pe următoarele faze: combaterea formării poleiului – neutralizarea acestuia şi deszăpezire – când stratul de zăpadă este până la 5 cm sau mai mare.

La întâlnire au participat pe lângă reprezentanţii Direcţiei Tehnice şi ai Compartimentului Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Oradea şi cei ai RER Ecologic Service, OTL,  Compania de Apă, Electrocentrale, Administraţia Domeniului Public, Poliţia Locală Oradea.

„Împrăştierea materialului antiderapant se va face cu prioritate pe: traseele mijloacelor de transport în comun, intrările şi ieşirile din oraş, intersecţii şi sensuri giratorii, poduri şi pasarele”

se precizează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Membrii Comandamentului pentru Deszăpezire au stabilit că, în cazul apariţiei poleiului se va acţiona cu prioritate pe drumurile în pantă (cum ar fi str. Gh. Doja, str. Graurilor, str. Paleului, str. Louis Pasteur etc) pentru evitarea producerii tamponărilor.

Reprezentanţii OTL au comunicat că vor avea în vedere curăţarea staţiilor pentru mijloacele de transport în comun, dar şi curăţarea căilor de rulare ale tramvaielor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult