Categorized | Social

Deținuții din Oradea se perfecționează în tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii

Înainte de Ziua Națională la Penitenciarul Oradea a fost organizat de către un promotor din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, un workshop adresat deținuților cu privire la principiul egalităţii de şanse şi posibilităţile de ocupare şi reintegrare prin dobândirea competenţelor în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii (TIC).

Prin intermediul acestei activităţi, persoanele private de libertate au fost informate despre programa cursurilor de perfecţionare sau de iniţiere pe care le vor putea urma în cadrul proiectului, respectiv ECDL Start şi Equal Skills.

„Deținuții au fost informați că există o metodologie de selecţie a grupului ţintă, în baza căreia persoanele interesate vor putea participa la sesiunile de instruire dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate referitoare la limitele de vârstă şi la nivelul de alfabetizare”

se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Oradea semnat de subcomisarul Adrian Bungău.

Totodată, deținuților li s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost urmărit principiul egalităţii de şanse în mod explicit, prin introducerea unor criterii specifice de selecţie a grupurilor ţintă, prin care să nu se realizeze nicio deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă indiferent de rasă, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, gen, orientare sexuală, etc.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult