Categorized | Social

Deținuții din Oradea se perfecționează în tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii

Înainte de Ziua Națională la Penitenciarul Oradea a fost organizat de către un promotor din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, un workshop adresat deținuților cu privire la principiul egalităţii de şanse şi posibilităţile de ocupare şi reintegrare prin dobândirea competenţelor în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii (TIC).

Prin intermediul acestei activităţi, persoanele private de libertate au fost informate despre programa cursurilor de perfecţionare sau de iniţiere pe care le vor putea urma în cadrul proiectului, respectiv ECDL Start şi Equal Skills.

„Deținuții au fost informați că există o metodologie de selecţie a grupului ţintă, în baza căreia persoanele interesate vor putea participa la sesiunile de instruire dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate referitoare la limitele de vârstă şi la nivelul de alfabetizare”

se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Oradea semnat de subcomisarul Adrian Bungău.

Totodată, deținuților li s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost urmărit principiul egalităţii de şanse în mod explicit, prin introducerea unor criterii specifice de selecţie a grupurilor ţintă, prin care să nu se realizeze nicio deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă indiferent de rasă, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, gen, orientare sexuală, etc.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult