Categorized | Social

Ziua Națională, „fabrică de bani” pentru cerșetorii orădeni

După ce au gustat fasolea cu ciolan din centrul Oradiei, singuri sau în grup, cu puradeii în brațe sau de mână, cerșetorii au împânzit nu doar locurile publice ci și mijloacele de transport în comun. Ieri, în tramvai reporterii Oradea Press a surprins o astfel de „ceată” ieșită la „colindat” cu mâna întinsă.

De Ziua Națională, pe traseul tramvaiului doi, din Piața Cetate o țigancă s-a urcat în tramvai cu un puradel în brațe și unul „per pedes” agasând orădenii.Nu aveți ceva bănuți să-i iau de mâncare lu’ ăsta micu”, spunea femeia cu mâna întinsă.

Mai mult, când au văzut aparatul de fotografiat s-au revoltat: „Nu vă dau voie să mă fotografiați!”, a spus țiganca cu pruncul în brațe completând apoi nervoasă, după ce i s-a explicat că în locurile publice orice cetățean poate să facă fotografii, că „oricum, poliția nu ne face nimic!”.

Cel mai supărat a fost copilul care era trimis „la înaintare”, el clamând că nu i se poate face poză decât cu acordul lui.

După ce și-a terminat tirul de acuze la adresa „neobrăzării” reporterilor și după ce a spus disprețuitor că să le spunem polițiștilor că îl cheamă Ștefan că „oricum nu îi vor face nimic”, a întins candid mâna întrebând: „dacă tot v-am lăsat să ne pozați, nu ne dați și nouă un ban?”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult