Categorized | Sport

Victorie zdrobitoare a baschetbaliștilor orădeni împotriva ieșenilor

CSM Oradea a reușit o victorie la 75 de puncte în fața ultimei clasate a Diviziei A la baschet masculin, Politehnica Unirea Iași. După această victorie echipa orădeană urcă în clasament până pe locul 5, la două puncte de ocupanta primului loc, BC Timișoara.

Meciul a fost unul fără istoric, după prima repriză CSM Oradea conducea deja cu 40 la 8. Repriza a doua a fost totuși ceva mai echilibrată, ieșenii câștigând 11 puncte iar orădenii 21.

Scorul după primele două reprize era de 61-19. Suficient ca să dea o altă încredere echipei și să o facă să abordeze mai relaxat jocul. Cu toate acestea, jucătorii CSM-ului nu și-au pierdut concentrarea reușind să termine repriza cu un confortabil 88 la 29.

Pe final, antrenorul Cristian Achim a trimis în teren jucătorii pe care nu i-a folosit prea des în campionat, preferând să-și odihnească titularii. Dornice de performanță, rezervele au câștigat ultima repriză cu 23 la 7 aducând partida la un incredibil 111 la 36.

Cele mai multe coșuri de la orădeni au fost date de sârbul Pesics (18 puncte) urmat de Ștefan (15 puncte) și Navickas (14 puncte). De la ieșeni cele mai multe coșuri le-a dat Nicolae (14).

După această partidă orădenii au urcat în clasament pe locul 5, la două puncte de ocupanta primului loc, Baschet Club Timișoara.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult