Categorized | Social

Parcul Industrial din Oradea începe să îşi arate roadele

Proiectul Parcului Insdustrial a adus déjà orădenilor 1000 de noi locuri de muncă iar municipalitatea speră ca aceastea să se înmulţească anul viitor. Mai mult reprezentanţii Primăriei spun că anul viitor vor fi înfiinţate alte două parcuri industriale care vor adduce orădenilor şi mai multe locuri de muncă dar şi bani la bugetul local.

Primarul Ilie Bolojan împreună cu administratorul Parcului Industrial Delia Ungur a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care s-a dezvoltat parcul industrial, de la înfiinţare şi până în acest moment, dar şi intenţiile municipalităţii vizavi de extinderea parcului industrial.

„Parcul Industrial Eurobusiness este un proiect, care începe să de-a roade. Acestea se văd în locurile de muncă nou create, atât pentru orădeni, cât şi pentru cei din afara municipiului, iar acest lucru contribuie implicit la dezvoltarea economică a oraşului.

Avem 1000 de locuri de muncă nou create în parcul industrial, iar în perioadele de vârf, acest număr ajunge la 1300. Intenţia municipalităţii este aceea de crea în continuare facilităţi pentru atragerea investitorilor şi de extinde parcul industrial”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Statutul de parc industrial se dă de către Ministerul Administraţiei şi Internelor pe baza unei documentaţii, viitorul parc trebuind să aibă o suprafaţă de minim 10 hectare. Obţinerea statutului de parc industrial este importantă, deoarece numai aşa se poate beneficia de schema de ajutor de stat şi de alte ajutoare financiare.

Alte două parcuri

Valoarea totală a investiţiilor din parcul industrial, numai pentru anul 2011, este de aproximativ 15 milioane euro. În ceea ce priveşte infrastructura de utilităţi, cea mai mare realizare este semnarea, în luna noiembrie 2011, a contractului de introducere a utilităţilor, existând deja două companii racordate la energie termică.

În ceea ce priveşte programul de extindere a parcurilor industriale, administratorul parcului, Delia Ungur a precizat că, Parcul Industrial Eurobusiness 2 va fi creat anul viitor şi tot anul care vine, va fi demarată procedura pentru înfiinţarea Parcul Industrial Eurobusiness 3.

„În februarie 2012 vom demara licitaţiile pentru parcele în Parcul Industrial Eurobusiness şi vom depune documentaţiile pentru obţinerea titlului de parc industrial.

În ceea ce priveşte Parcul Industrial Eurobusiness 3, care se va întinde pe o suprafaţă de 17,8 hectare, urmează ca anul care vine să pregătim documentaţiile necesare înfiinţării sale”

a spus, în cadrul conferinţei de presă, administratorul Parcului Industrial, Delia Ungur.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult