Categorized | Educatie

Festival de Tradiții și Obiceiuri în Săliște și Poiana de Vașcău

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor organizează duminică, 11 decembrie 2011, în localitățile Săliște și Poiana de Vașcău, un Festival de Tradiții și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou. Invitații speciali ai evenimentului sunt soliștii Ansamblului Profesional Crișana.

Crăciunul este așteptat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor cu numeroase Festivaluri de Tradiții și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou.

De această dată evenimentele se organizează în localitățile bihorene Săliște și Poiana de Vașcău, în data de 11 Decembrie 2011.

În Săliște manifestarea va avea loc de la orele 14:00 la Școala Generală cu clasele I – VIII, iar în Poiana de Vașcău de la orele 16:00 în incinta Căminului Cultural.

Invitați să cânte și să încânte publicul sunt formații de colindători din Topa de Sus, Vașcău și din zonele învecinate, alături de Ansamblul Zestrea Buduresii și invitații speciali ai Festivalului, un grup de soliști ai Ansamblului Profesionist Crișana.

Și pentru că vine Crăciunul, cei mici vor primi daruri din partea organizatorilor, continuându-se astfel acțiunea desfășurată de Sfântul Nicolae în Crâștior.

Ioana-Mădălina Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult