Categorized | Educatie

Oana Lianu va cânta la Budapesta și New York

Artista Oana Lianu va fi invitatul special al Institutului Cultural Român din Budapesta în cadrul programului Tinerii la rampă 2011 pe 14 decembrie. După ce îi va încânta pe invitați cu piese de cafe concert și folclor românesc, „Prințesa Naiului” va pleca la New York pentru a susține o serie de concerte atât pentru comunitatea de romani din SUA cât şi pentru americani.

În cadrul programului din 2011 – Tinerii la rampă, Institutul Cultural Român din Budapesta organizează, pe 14 decembrie 2011, la Duna Palota (Palatul Dunarii), festivitatea celei de-a V-a decernări a Premiului de Excelenţă culturală şi al Premiului Media.

Invitata specială a serii va fi „Prinţesa naiului” Oana Lianu, conferențiar la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea. Concertul va cuprinde două părţi, una de cafe concert și a doua de folclor românesc. Oana Lianu va prezenta şi va cânta și la câteva instrumente populare romanesti: caval, tilincă, fluier, ocarină, drâmbă şi, bine-nţeles, nai.

„Mulţumesc în mod special doamnei Brânduşa Armanca, Director al ICR Budapesta pentru invitație și sper ca toată lumea să fie încântată de ceea ce voi cânta”

a declarat Oana Lianu.

Institutul Cultural Român din Budapesta realizează prin programele sale anuale proiecte care aduc în faţa publicului ungar cele mai de seamă personalităţi ale culturii româneşti: artişti plastici, scriitori, actori, regizori, cineaşti, jurnalişti, interpreţi de operă, jazz etc.

Oana Lianu va petrece sărbătorile de iarnă la New York, unde am fost invitată să susţin o serie de concerte, atât pentru comunitatea de romani, cât şi pentru americani.

„Prin intermediul presei doresc să adresez tuturor bihorenilor Sărbători fericite şi Anul Nou să le aducă sănătate, belşug şi împliniri!”

a mai spus artista.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult