Categorized | Social

În miros de pâine coaptă, Cetatea Oradea se primenește cu fiecare zi

Megaproiectul de revitalizare a Cetăţii Oradea pentru introducerea acesteia în circuitul turistic este la jumătate. Muzeul Pâinii este aproape de final, iar municipalitatea speră ca la începutul anului 2012 să semneze contractul pentru etapa a doua a proiectului.

Primarul Ilie Bolojan împreună cu Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea au susţinut vineri, 16 decembrie 2011, o conferinţă de presă la Cetatea Oradea, în cadrul căreia a fost prezentat modul în care au evoluat lucrările la Muzeul Pâinii (Corpul H), la subsolul Corpului A, la etajul II al viitorului Muzeu al Cetăţii Oradea, dar şi Corpul M al cetăţii.

Conferinţa a început cu o demonstraţie practică la Muzeul Pâinii, în timpul căreia, cei prezenţi au putut vedea în timp real modul de preparare şi coacere a pâinii tradiţionale.

„Mulţumesc tururor celor care s-au implicat în acest proiect, specialiştilor din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea, celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest, constructorilor şi sper ca anul viitor să vedem finalizate şi alte corpuri, care să arate la fel de bine ca şi Corpul A al Cetăţii”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Dumitru Sim, şeful a vorbit despre ceea ce a însemnat anul 2011 pentru proiectele din  Cetatea Oradea.

„Suntem la un nou sfârşit de an, al dolilea de când ne străduim să aducem măreţia de odinioară în cetate.

Un al doilea an, de când benefiicind de finanţarea REGIO, facem să bată din nou inima comunităţăii orădene, de când înviem ceea ce reprezintă istoria, identitatea şi fizionomia specifică oraşului Oradea.

O perioadă plină de strădanii, dar şi de graţie faţă de toţi cei implicaţi. Un an în care s-a făcut mai mult decât în ultimii 50 pentru salvarea şi revitalizarea ei”

a spus Dumitru Sim.

Lucrările în proiectul de revitalizare a Cetăţii Oradea pentru introducerea acesteia în circuitul turistic au început în luna iunie a anului 2009. Finanțarea, în valoare de 28,7 milioane euro, a fost asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional, lucrările urmând a se încheia în luna iunie a anului 2015.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult