Categorized | Social

„L'opera sempre giovane!”, o gală de operă de la care nu aveţi voie să lipsiţi

Sâmbătă, 17.12.2011, de la ora 18:00, la Teatrul Regina Maria toţi orădenii sunt invitaţi la spectacol. Gala de Opera – „L’opera sempre giovane!” are ca scop atât încântarea celor care iubesc muzica de calitate cât şi strângerea de fonduri şi promovarea tinerilor talentaţi cu situaie materială precară.

Soliştii care vor fi implicaţi în concert sunt nume deja cunoscute publicului orădean ei fiind deja cunoscuţi şi peste hotare.

Printre ei se vor număra baritonul Florin Estefan (organizatorul galei), soprana Brigitta Kele, mezzosoprana Iulia Merca şi tenorul Adorjan Pataki, toţi solişti ai operelor din Cluj Napoca.

Aceştia vor fi acompaniaţi de Orchestra Operei Maghiare din Cluj Napoca, avandu-l la pupitru pe maestrul Adrian Morar, dirijor la Opera Română din Cluj Napoca.

Din program nu vor lipsi arii de opera celebre, duete şi ansambluri din creaţia compozitorilor G. Bizet, R. Leoncavallo, G. Rossini, G. Verdi i G. Puccini.

În pauză, în foaierul Teatrului se va desfăşura un Recital de colinde susţinut de Corul de camera Fiat Lux, dirijat de Antonia Nica.

O alta acţiune inedită va fi prezentarea de modă „Mashenka Collection” a designerului Diana Barbur.

Concertul „L’opera – sempre giovane” este organizat de Clubul Kiwanis Art Oradea în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural şi cu Teatrul Regina Maria Oradea.

Biletele pot fi achiziţionate de la Teatrul de Stat Oradea la preţul de 30 lei la Galerie, 40 de lei în sală, 50 de lei la loja.

Lor li se vor adăuga 10 lei, programul de sală şi o felicitare, bani care intră într-un cont al Clubului Kiwanis Art, destinat achiziţiei de instrumente muzicale pentru tinerii interpreţi.

„Muzica şi poezia, care se reunesc într-un spectacol de operă în mod desăvârşit, sunt cele mai directe căi de comunicare cu Divinul.

Îi aşteptăm aşadar pe orădeni să-şi pregătească sufletul pentru marea sărbătoare a Naşterii şi să-şi dovedească solidaritatea cu tinerii muzicieni locali”

se precizează în comunicatul remis presei de organizatori.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult