Categorized | Social

Orădenii sunt chemați să aprindă o lumânare pentru eroii Revoluției din 1989

Sub deviza „Eroii nu mor niciodată! Respect ’89!” miercuri, 21 decembrie 2011, la ora 19:00, la Statuia lui Mihai Viteazu orădenii sunt așteptați pentru a aduce un omagiu celor care s-au jertfit în Decembrie ’89 pentru libertatea României.

Organizatorii evenimentului sunt „Noii Golani”, un grup apolitic de tineri care desfăşoară diferite acţiuni ce au la bază patriotismul şi implicarea civică.

„Prea multă lume a uitat deja. Prea repede, prea uşor, martirii libertăţii au ieşit din vieţile noastre pentru a intra în ceaţa istoriei.

Ne considerăm importanţi, puternici, atotcunoscători şi, totuşi, suntem atât de mici, de laşi, de insignifianţi.

Tocmai de aceea în fiecare decembrie e timpul să ne plecăm capul şi să ne gândim, măcar o clipă, la cei ce nu mai sunt”

se afirmă în comunicatul organizatorilor.

Evenimente similare au avut deja loc în Timișoara, Buzău, Pitești și Bușteni.

Odată cu orădenii vor aprinde lumânări pentru comemorarea eroilor Revoluției din 1989 și cetățenii din Cluj Napoca, Târgu Mureș, Tulcea, București, Sibiu, Brașov, Botoșani, Vaslui dar și din Republica Moldova (Chișinău, Bălți).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult