Categorized | Oradea

Tinerii liberali au omagiat în weekend eroii Revoluţiei din 1989

După 22 de ani, fântâna de la Universitatea din București a redevenit locul de unde tinerii şi-au revendică libertatea. Tinerii liberali au omagiat, la sfârșitul săptămânii trecute, eroii Revoluţiei din 1989, al căror glas s-a ridicat pentru libertate.

În deschiderea evenimentului preşedintele TNL, Florin-Alexandru Alexe, s-a adresat celor prezenţi.

„Este datoria noastră de cinste să nu uităm că, în 1989, tinerii au murit pentru libertate. Din păcate, astăzi, libertatea românilor este ştirbită de o putere nedemnă de încrederea pe care i-au acordat-o cetăţenii.

De aceea, ne-am întors astăzi aici pentru a revendica libertatea în numele generaţiei noastre şi a celor care vor fi veşnic tineri.”

Prezent la comemorare, preşedintele PNL Crin Antonescu, a adresat un mesaj tinerilor liberali care s-au reunit în jurul fântânii de la Universitate.

„Nimeni nu moare doar pentru pâine, nimeni nu moare doar pentru un serviciu mai bun, nimeni nu moare pentru o haină în plus, cum spunea Ceauşescu.

Omul este fiinţa în stare să moară pentru libertate. (…) Bătălia generaţiei mele, bătălia pe care în decembrie ’89 generaţia mea a început-o, a fost bătălia pentru libertate.

Şi această bătălie pentru libertate este bătălia pe care generaţia voastră trebuie să o câştige definitiv în România şi pentru România.”

Pe de altă parte, Varujan Vosganian, a transmis un mesaj îndreptat către viitor.

„În memoria morţilor noştri, în numele generaţiei voastre care îşi cere dreptul firesc la o viaţă mai demnă, să ne urăm, în anul care vine, izbândă!”

a spus vicepreşedintele PNL.

Vasilică Ichim

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult