Categorized | Sport

FC Bihor la ceas aniversar: 110 ani de când s-a jucat primul meci de fotbal în Bihor!

Cu ocazia împlinirii a 110 ani de când s-a jucat primul meci de fotbal în Bihor și a 40 de ani de când echipa fanion de fotbal a județului poartă titulatura de FC Bihor, oficialii orădeni vor derula anul viitor un spectru larg de manifestări, care vor cuprinde competiții dedicate liceenilor și juniorilor, expoziții cu imagini de arhivă, simpozion aniversar, și un amical cu o echipă importantă din țară sau din Europa. O altă veste bună pentru iubitorii fotbalului bihorean este semnarea unui parteneriat pe trei ani cu firma de echipament sportiv „Joma”.

Pe 1 iunie 1902 arbitrul Jelenik Geza pe terenul din Parcul Rhedey – actualul stadion al Tineretului – fluiera primul joc de fotbal cu public disputat pe tărâm bihorean. De asemenea, în anul 1972, fosta echipă de primă divizie din anii `60, Crișul Oradea, își schimba denumirea și devenea Fotbal Club Bihor.

Datorită acestor date enunțate mai sus

„în 2012 ținem să celebrăm alături de suporteri, pe tot parcursul anului, aceste momente aniversare”

a precizat președintele clubului Șerban Morcan.

Desfășurate sub culorile unui logo aniversar, activitățile festive vor cuprinde un spectru larg de manifestări, de la competiții dedicate liceenilor și juniorilor, la expoziții cu imagini de arhivă, un simpozion aniversar, și vor culmina în vară cu un amical cu o echipă importantă din țară sau din Europa, care se va disputa pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Totodată conducerea clubului orădean anunță iubitorii fotbalului bihorean care dețin obiecte de valoare istorică pentru FC Bihor să contacteze conducerea clubului.

Contract nou, ambiții neschimbate

În ceea ce privește parteneriatul cu firma Joma, pe lângă tot setul de echipament, pentru jocuri și antrenamente, odată cu începerea sezonului competițional 2012-2013, clubul orădean va beneficia și de un echipament de joc aniversar care va marca acele momente de sărbătoare.

„Consider că Bihorul are o tradiție importantă în fotbal, pe care trebuie s-o ducă mai departe. Județul Bihor a dat o echipă care a devenit campioană atât în România, cât și în Ungaria.

FC Bihor este echipa fanion a județului nostru și în pofida poziției actuale din clasament, ambițiile clubului rămân promovarea în Liga I”

a mai declarat președintele „roș-albaștrilor”, Șerban Morcan.

De cealaltă parte, reprezentantul în România al firmei Joma a explicat că vrea să deschidă două puncte noi de vânzare a echipamentelor cu inscripțiile clubului pentru suporteri

„Mă bucur că am prilejul de a sărbătorii împreună acești 110 ani de fotbal în acest județ și 40 de ani de FC Bihor. În 2005 am luat parte la centenarul  Sevilla și am văzut cum trebuie aniversat un club de fotbal.

Vrem să transpunem și aici ceea ce am făcut la Timișoara, în această toamnă, cu cei 90 de ani aniversari de acolo, când am deschis două puncte de vânzare de echipamente pentru suporteri.  Aici acest deziderat sperăm să-l realizăm însă chiar înainte de principalele manifestări aniversare”

a spus, la rândul său, reprezentantul în România a firmei Joma, Luca Teodor .

„CF Liberty se alătură cu bucurie în acest proiect al FC Bihor, împreună cu Consiliul Local și Consiliul Județean, de organizare a acestor manifestări aniversare. Reprezintă un moment important chiar și pentru clubul nostru.

Dorim să salutăm și proiectul cu Joma, o firmă foarte serioasă, cu care clubul nostru colaborează de 7 ani, timp în care pot să spun că am avut un sprijin deosebit din partea ei”

a declarat președintele CF Liberty, Cătălin Sărmășan.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Dumitru Voloșeniuc a ținut să puncteze câteva aspecte legate de susținerea echipei.

„În ședința de astăzi a Consiliului Județean am propus alocarea a 150 de mii de lei pentru clubul fanion de fotbal al județului și cred că nu vor fi probleme cu votarea, astfel încât să nu avem nicio datorie în 2011 la FC Bihor.

Au rămas acele datorii istorice, acumulate în perioada 2005-2009, dar care se plătesc eșalonat în 36 de luni”

a explicat Voloșeniuc.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult